AKP’li vekil Şebnem Bursalı’nın Monaco Yat Kulübü’nde yediği ıstakozun fiyatı ortaya çıktı

AKP’li vekil Şebnem Bursalı’nın Monaco Yat Kulübü’nde yediği ıstakozun fiyatı ortaya çıktı
AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın, Monaco Yat Kulübü’nde yediği ıstakoz yemeğini Instagram’dan paylaşmasına büyük tepki gelmişti. Bursalı’nın yediği “Homard à la... (Izgara ıstakoz) menüsünün fiyatı ortaya çıktı.

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı seçim yenilgisinin ardından soluğu Monaco’da aldı.

sb4.jpg

Bursalı, ailesi ve yeğenleriyle tatil için gittiğini söylediği Monaco’da “Homard à la.. ” isimli ızgara ıstakoz yemeği yedi.
Menüde Langouste grillée olarak belirtilen Istakoz yemeği özel olarak servis ediliyor...

sb3.jpg

Yediği yemeği Instagram hesabından paylaşan AKP’li vekile başta kendi partisi olmak üzere kamuoyundan büyük tepki geldi.

sb1-001.jpg

FRANSA’NIN EN PAHALI YERİ

Bursalı’nın Fransa’nın en pahalı ve kumarhaneleriyle meşhur bölgesinde bulunan Monaco Yat Kulübü’nde yediği ıstakozun fiyatı da dikkat çekti. Kendisi açıklamasa da kulubün Türk müdavimleri yemeğin fiyatını açıkladı.

m2.jpg

200 gramı 90 EURO YANİ 3 BİN 150 TL

Bursalı'nın paylaşımına AKP'nin içinde de sert eleştiriler gelirken, Monaco Yat Kulübü'ndeki ıstakozun fiyatı ortaya çıktı.

Fransızcada “Homard à la Nage” olarak geçen suda haşlanmış ıstakoz yemeğinin fiyatının 90 Euro olduğu öğrenildi. 3150 TL...

Bu fiyat sadece yemeğe ait…
İçecek ve tatlılar menüye dahil değil.

"Langouste grillée" (ıstakoz ızgara) isimli yemeğin 250 gramı 90 Euro.

m1.jpg

“Homard à la Nage” yemeği sütlü patates yatağında,
mevsim salata yansımalarıyla,
bir dilim limon ve Rose şarap eşliğinde servis ediliyor.

"KULÜBÜN 2 BİN 500 ÜYESİ VAR. ÜYELERİ TEK TEK PRENS II. ALBERT SEÇİYOR"

CHP’den istifa eden Gürsel Tekin, "Monako Yat Kulübü Şifreleri" diyerek sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kulübün 2 bin 500 üyesi var. Üyeleri tek tek Prens II. Albert seçiyor. Prens II. Albert Monako hükümdarı ve meşhur Grace Kelly’nin oğlu." ifadelerini kullandı.

Yat Kulübü ile ilgili detayları aktaran Tekin, "Restaurant katı şekilde üyelere özel. Üyeler misafir getirebiliyor. Menüde Istakoz tabağı 3 bin 150 lira. 90 euro. Kulübün üyeleri arasında Bourbon - İki Sicilya hanedanından Charles, İsveç konsolosu ve Monako Kralı danışmanı Patricia Husson, bir çok siyasetçi, iş insanı, sporcu ve sanatçı var." şeklinde konuştu.

"KULÜP GİZLİLİĞE ÇOK ÖNEM VERİYOR"

Gürsel Tekin ayrıca, kulübün gizliliğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Kulüp gizliliğe çok önem veriyor. Özel bir törenle üyeleri kabul ediyor. Kulüp üyeleri ve hayatı hakkında kısıtlı paylaşımda bulunuyor.

AK Partililerin faturasını neticede millet ödüyorsa, milletin neye para ödediğini bilmeye de hakkı vardır diye araştırdım, dostlarıma sordum, paylaştım.

MENÜ DE CRABE'DE (Yengeç Menüsü) NELER VAR?

Aynı restoranda bulunan örnek iki yengeç menüsü şöyle:

Başlangıç:

- Yengeç Salatası: Taze yengeç eti, roka, cherry domatesler, avokado dilimleri ve limonlu sos ile servis edilir.

Ana Yemek:

- Yengeç Kekleri: Taze yengeç eti, mayonez, ekmek kırıntıları ve baharatlarla hazırlanmış, kızartılmış yengeç kekleri. Yanında çıtır yeşillikler ve sos eşliğinde sunulur.

Tatlı:

- Yengeçli Cheesecake: Yengeç kıyılmış ve cheesecake karışımına eklenerek hazırlanmış, lezzetli bir tatlı. Üzerinde çilek sosuyla servis edilir.

Başlangıç:

- Yengeç Çorbası: Taze yengeç eti, sebzeler ve baharatlarla hazırlanmış nefis bir çorba. Yanında sıcak ekmek dilimleri ile servis edilir.

Ana Yemek:

- İstiridye Soslu Yengeç: Taze yengeç eti, beyaz şarap, tereyağı, sarımsak ve baharatlarla hazırlanmış nefis bir sos ile marine edilir. Yanında taze dilimlenmiş limon ve garnitürlerle servis edilir.

Tatlı:

- Yengeç Kuyruğu Şekerleme: Yengeç şeklinde hazırlanmış, vanilyalı ve çikolatalı lezzetli bir şekerleme. Üzerinde ince bir şeker tabakası ve renkli şekerlerle süslenmiştir.

ŞEBNEM BURSALI FETÖ'NÜN KARARGAHINDA ELEBAŞI GÜLEN'İ ZİYARET ETMİŞTİ

AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın, 2012 yılında Pensilvanya''da FETÖ elebaşı Fethullah Gülen''e yaptığı ziyaretin görüntüleri çok konuşulmuştu.

Bursalı, iktidarı medyadaki ‘amiral gemisi’ Sabah Gazetesi’nde de yazarlık yapmaya devam ediyor.

sebnem1.jpg

İlgili Haberler