47 yıllık köfteci köfteye lezzet katan tüyoyu açıkladı. Köftenin küçülmesini önlüyor

47 yıllık köfteci köfteye lezzet katan tüyoyu açıkladı. Köftenin küçülmesini önlüyor
Lezzetli köfte pişirmek istiyorsanız bu aşçılık sırları işinize yarayacak. İşte lokum gibi pişmiş köfte için bilmeniz gereken **aşçılık** sırrı

Bu ipuçlarına dikkat ederek, evde de lezzetli köfteler hazırlamak mümkündür. Hasan ustanın yıllara dayanan tecrübeleriyle ortaya koyduğu bu püf noktaları, köfte yapımında başarılı olmak isteyenler için oldukça faydalıdır.

Köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak bilinir. Aynı zamanda İran, Suriye, Irak, Ermenistan ve Balkan ülkelerinde de sıkça tüketilen köfte, genellikle kıyma ile hazırlanır. Köfte pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu noktalara dikkat ederek lezzetli köfteler hazırlamak mümkündür.


Üsküp'te 47 yıldır köftecilik yapan deneyimli ustalardan biri olan Hasan usta, lezzetli köfte yapmanın sırlarını paylaştı. İşte lezzetli köfte yapmanın incelikleri:

1. Kıyma seçiminde biraz yağlı olmasına dikkat edilmelidir. Yağlı kıyma, köftelerin daha lezzetli ve sulu olmasını sağlar.

2. Kullanılacak kıyma, iki kez çektirilmelidir. Bu sayede kıyma daha homojen bir yapıya sahip olur ve köftelerin kıvamı daha iyi olur.

kapak-191241.jpg

3. Köfte pişirirken ayçiçek yağı yerine zeytinyağı tercih edilmelidir. Zeytinyağı, hem lezzetli bir tat verir hem de sağlık açısından daha faydalıdır.

Peki lezzetli köftenin tarifi nasıldır?

Gerekli malzemeler;

600 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
2 dilim ekmek bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı süt
1 diş sarımsak
¼ demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kimyon
½ çay kaşığı karışık köfte baharatı
Kızartmak için: 4 yemek kaşığı zeytinyağı


KÖFTENİN YAPILIŞI

*Köfteyi hazırlamak için soğanları rendeleyerek işe başlayın. Rendelediğiniz soğanın fazla suyunu sıkıp öyle kullanın.

* Ardından sarımsakları ince ince doğrayın.

* Sonrasında yıkayıp suyunu süzdüğünüz maydanozları ince ince kıyın

* Baharatları ilave edin. Ekmekle sütü biraz ıslatın ve fazla suyunu elinizle iyice sıkın.

* Tercihinize göre iki kez çekilmiş kıymayı karıştırma kabının içine koyun.

*15 dakika kadar iyice yoğurun ve buzdolabına kaldırarak yarım saat dinlendirin.

* Sonrasında buzdolabından çıkardığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve avuç içerisinde yuvarlayarak köftelere bastırıp isteğinize göre şekil verin.

* Tavanın içerisine yağı koyup köftenizi arkalı önlü iyice pişirin.

* Köftenizi sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Yanına dilerseniz salata veya pirinç pilavı yapabilirsiniz.


LEZZETLİ KÖFTENİN PÜF NOKTASI

Cumhuriyet'te aktarılanlara göre; Orta yağlı kıymayı damak tadınıza göre kuzu kıymayla da karıştırabilirsiniz.


*Kıymanın ağırlığını almak için yarım limon kabarması için ise karbonat, yumuşak olması için 2 yemek kaşığı da içme suyu ekleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
Komşularınız işin sırrını soracak. Poğaça hamuruna 1 kaşık ekleyin bakın ne olacak
Komşularınız işin sırrını soracak. Poğaça hamuruna 1 kaşık ekleyin bakın ne olacak
Tencereye 1 kaşık eklendiğinde fasulyenin lezzeti katlayan baharat! Tüm aşçılar ekliyor
Tencereye 1 kaşık eklendiğinde fasulyenin lezzeti katlayan baharat! Tüm aşçılar ekliyor
Salçada oluşan küfü yok etme tekniği. 1 kaşığıyla salçada oluşan küfü söküp atıyor
Salçada oluşan küfü yok etme tekniği. 1 kaşığıyla salçada oluşan küfü söküp atıyor
Biber dolması iyi pişsin istiyorsanız bilmeniz gereken tüyo! Dolmalar asla dağılmıyor
Biber dolması iyi pişsin istiyorsanız bilmeniz gereken tüyo! Dolmalar asla dağılmıyor
Demlik elmas gibi parlıyor. Kireç ve lekelerden eser kalmıyor! Formül çok kolay
Demlik elmas gibi parlıyor. Kireç ve lekelerden eser kalmıyor! Formül çok kolay
Reyting düşüşü Star TV'yi alarma geçirdi. İddialı dizi yeni sezonda artık yer almayacak
Reyting düşüşü Star TV'yi alarma geçirdi. İddialı dizi yeni sezonda artık yer almayacak
Çiçekler için doğal gübre. Evde hazırlayıp saksıların dibine dökün çiçekler hızlıca gelişiyor
Çiçekler için doğal gübre. Evde hazırlayıp saksıların dibine dökün çiçekler hızlıca gelişiyor
Süt yerine bundan harca ekleyin poğaça dağ gibi kabarıyor ve asla kuru olmuyor
Süt yerine bundan harca ekleyin poğaça dağ gibi kabarıyor ve asla kuru olmuyor
Limon + şekerle gelen bilinmeyen etki. Karıştırıp yüzünüze sürün işte bu kadar basit
Limon + şekerle gelen bilinmeyen etki. Karıştırıp yüzünüze sürün işte bu kadar basit
Hazır yufkayla yapıldığına inanan yok. Börekçi usulü tavada su böreğinin işte püf noktası
Hazır yufkayla yapıldığına inanan yok. Börekçi usulü tavada su böreğinin işte püf noktası
Muz kabuğunu çöpe atan geri alacak! Ayağınızın altına sürerseniz bakın ne oluyor?
Muz kabuğunu çöpe atan geri alacak! Ayağınızın altına sürerseniz bakın ne oluyor?
44 yıllık aşçıların sırrı! Patates kızartması çıtır çıtır olmuyor mu? 1 şişe dökün bakın nasıl oluyor
44 yıllık aşçıların sırrı! Patates kızartması çıtır çıtır olmuyor mu? 1 şişe dökün bakın nasıl oluyor
TRT1'de neler oluyor? Apar topar Teşkilat dizisine 2 isim daha veda etti
TRT1'de neler oluyor? Apar topar Teşkilat dizisine 2 isim daha veda etti
Seyircileri yıkan gelişme. Sevilen diziyi NOW TV'de artık seyredemeyeceksiniz
Seyircileri yıkan gelişme. Sevilen diziyi NOW TV'de artık seyredemeyeceksiniz
4 ilçeye emekli akını var. Valizini toplayan İstanbul'dan akın akın göç ediyor
4 ilçeye emekli akını var. Valizini toplayan İstanbul'dan akın akın göç ediyor
Güvenlik güçlerinin ağlarına en çok onlar takılıyor! En tehlikeli 3 burç belli oldu
Güvenlik güçlerinin ağlarına en çok onlar takılıyor! En tehlikeli 3 burç belli oldu
Çay kaşığının ucuyla tüketmek bile yetiyormuş! Hafızayı uçuşa geçiren en etkili baharat
Çay kaşığının ucuyla tüketmek bile yetiyormuş! Hafızayı uçuşa geçiren en etkili baharat
Kahvaltı salonlarında aşçılar böyle hazırlıyor! Sönmeyen ve balon gibi kabaran pişinin sırrıymış
Kahvaltı salonlarında aşçılar böyle hazırlıyor! Sönmeyen ve balon gibi kabaran pişinin sırrıymış
Klasik poğaça tariflerinden daha iyi oluyor! Gevrek olduğu gibi asla bayatlamıyor...
Klasik poğaça tariflerinden daha iyi oluyor! Gevrek olduğu gibi asla bayatlamıyor...
Eklendiğinde sert yaprakları yumuşacık yapıyor. Sarmalar asla dağılmıyor ve çok iyi pişiyor
Eklendiğinde sert yaprakları yumuşacık yapıyor. Sarmalar asla dağılmıyor ve çok iyi pişiyor
Türk kahvesi pişirirken cezveye 1 gram ekleyin kahveniz gürül gürül köpürüyor
Türk kahvesi pişirirken cezveye 1 gram ekleyin kahveniz gürül gürül köpürüyor
Tencereye sadece 1 kaşık eklemek yetiyor. Et lokum gibi pişiyor ve asla kuru olmuyor
Tencereye sadece 1 kaşık eklemek yetiyor. Et lokum gibi pişiyor ve asla kuru olmuyor
Yufka yırtılıyor ve börek dağılıyor mu? Yufka hamuruna birazcık ekleyin yufkalar zar gibi açılıyor
Yufka yırtılıyor ve börek dağılıyor mu? Yufka hamuruna birazcık ekleyin yufkalar zar gibi açılıyor