Akşener, AKİT için harekete geçti!

Akşener, AKİT için harekete geçti!
MHP Genel Başkan adayı Akşener, kendisine köşe yazılarıyla hakaret edip, iftiralarda bulunan AKİT yazarı Mehtap Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, bir süredir kendisini hedef alan AKİT gazetesi ve yazarı Mehtap Yılmaz için yasal yollara başvurdu.

Akşener, Avukatı Feridun Bahşi aracılığı ile, AKİT gazetesi genel yayın yönetmeni Kadir Demiral, gazetenin yazarı Mehtap Yılmaz ve sorumlu yazı işleri müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, basın yoluyla hakaret ve iftira suçu atıldığına dikkat çekildi. 

meral-aksener-akit.jpg

Akşener'in suç duyurusundan öne çıkanlar:

"Müvekkilimizin toplumda bu derecede yüksek karşılık görmesi birçok siyasi parti temsilcisini ürkütmüş ve MHP genel başkanı olmaması için tedbir almaya itmiştir.

Bir kısmı da siyasetçi ve bunların yandaşları da hakaret ve iftiralara yönelmişlerdir.

Özellikle 15.07.2016 tarihinde kalkışılan FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün darbe girişimi sonrası en çok bu örgütle ilişkilendirme çabası görülmektedir.

Hâlbuki müvekkil defalarca bu örgütü silahlı terör örgütü olarak nitelendirmiş ve önce MHP genel başkanı ardından da MHP’nin ilk seçimlerde iktidar olmasıyla başbakan olduğunda her iki örgütle yani hem FETÖ/PDY hem de PKK terör örgütleriyle mücadele edip başarıya ulaşacağını ifade etmiştir.

Esasen müvekkilime bu şekilde iftira ve hakaret yoluyla saldıranların geçmişine baktığımızda tamamının en hafif niteleme ile FETÖ örgütü lehine övücü yazılar yazdıkları, görsel ve yazılı basında birçok destek açıklamalarının olduğu, hepsinin “hocaefendi” diye söze başlayıp FETÖ liderinin elini eteğini öpenlerden oluştuğu göklere çıkaranlar olduğu görülmektedir.

Müvekkil defalarca Televizyon programlarında açıkça “FETÖ terör örgütü ile her hangi bir ilgim veya ilişkim yoktur, bana iftira atılmaktadır, olduğuna dair elinde belge bilgi veya delil olanlar mahkemelere veya Cumhuriyet savcılarına versinler, iddiasını ispatlayamayanlar şerefsizdir alçaktır müfteridir.” Şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

Tüm bu ispata davet açıklamalarına rağmen şüphelilerden Mehtap Yılmaz kendi adına açmış olduğu tweter hesabından ve yazılar yazdığı YENİ AKİT gazetesindeki köşesinden müvekkilim Sayın Meral Akşener’in darbecilerle işbirliği içinde olduğu, kendisinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğunu, PKK terör örgütü üyeleri tutuklu iken nasıl olup ta müvekkilimin hala dışarıda olduğunu söyleyip PKK terör örgütü yöneticileri ile aynı kefeye koyan iftira ve ağır hakaret boyutuna varacak derecede twetler atıp makaleler yayınlamaktadır.

Şüpheli Mehtap Yılmaz’ın silahlı terör örgütü lideri Fettullah Gülen’e “hocaefendi” diyerek attığı twitlerin yazıcı çıktılarını da dilekçemiz ekinde sunuyoruz.(EK-4)

Yukarıda da açıkladığımız gibi çok önceden beri cemaat yapılanmasına karşı açıklamaları ve hem PKK hem de FETÖ’yü terör örgütü olarak niteleyip MHP iktidarında hesap sorulacağını ifade etmiş olan müvekkilimize bu şekilde saldıranların tamamının ya FETÖ üyesi ya da en azından “hocaefendi” diyerek terör örgütü liderini övmüş kişilerden oluşması manidardır. Müvekkilimize saldırarak kendilerini gizleme peşine düşmüş kişilerden oluştuğu izlenimi yaratmaktadır.

...

Bu nedenle şüphelilerden şikâyetçiyiz.

Gerekli soruşturmanın yapılarak Şüpheliler hakkında her hakaret ve iftira fiil ve eylemi için ayrı ayrı ya da zincirleme hakaret ve iftira suçlarından cezalandırılması için iddianame düzenlenerek kamu davası açılmasına karar verilmesini saygı ile vekâleten arz ederiz."

İlgili Haberler