Akşener FOX TV'de açıkladı: "Cumhurbaşkanı seçildiğim gün..."

Akşener FOX TV'de açıkladı: "Cumhurbaşkanı seçildiğim gün..."
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, FOX TV'de gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akşener, Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde yapacağı ilk hamleleri de açıkladı.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

24 Haziran seçimlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Akşener, eski Başbakan Tansu Çiller'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yenikapı mitingine katılmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Anketlere cevap vermeyen seçmen kitlesinin İYİ Parti'ye oy vereceğini söyleyen Akşener, Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde yapacağı ilk işleri de madde madde sıraladı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

2. TURA KALIRSANIZ NE YAPARSINIZ?

"Çok da iyi olacak bu seçim döneminde Sayın Erdoğan sürekli tekrar ediyor. Süper baskın seçim yaptılar. Her şey iyi ise neden seçim yapıldı her şey kötüyse neden ona oy versinler.

En hazırlıklı en uzun süredir çalışan bir Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı adayıyım. Ekonomi konusunda bazı arkadaşları bir araya getirdik ve ülke bu sarmaldan çıkar mı diye araştırdık. 16 yılda iktidar neler yapmış iddia ediyorum hiçbir siyasi parti tek tek çalışmadı. Sizin yaş grubundan biraz daha genç arkadaşlardan oluşan hem Türkiye’de hem yurt dışında önemli görevlerde buluşan bir rüya takımı gibi arkadaşlarımız var. Sayın Erdoğan seçildiği dönem kendi gençti ve yaşıtlarını taşıdı. Onlar artık hem ruhen hem bedenen orta yaşı geçti."

BAŞKAN YARDIMCILARI

"Ben İYİ Parti’nin Genel Başkanıyım, Kılıçdaroğlu CHP’nin, Karamollaoğlu Saadet’in Genel Başkanı. 2. Tura kaldıktan sonra liderlerle bir araya gelip başkan yardımcıları için fikirlerini alacağım. Bakanlar kurulu için de geçerli bu. Biz bir ittifak kurduk onların görüşlerini görmezden gelemeyiz.

Ben kendi adıma söylüyorum bu ittifakın kural ve prensiplerine uygun olarak bu ittifaka uyacağım. Vatandaşın bir korkusu var, güç insanı bozuyor. Gelecek sistemin öyle güçleri var ki vatandaşın endişesi var. Bunu sahada gördüğüm için biz hangi süre içerisinde parlamenter sisteme döneceğimizin garantisini vatandaş istiyor ben de o yüzden sayın Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu ile bir görüşme yaptım. Millet İttifakı'nın da Meclis’te devam etmesinden yanayım."

ÇİLLER’İN YENİKAPI MİTİNGİNE GİTMESİ

"Herkes kendi kararlarını verir. Bir tercihte bulunmuştur, buna hepimizin saygı duyması gerekiyor. Çiller’in daha önce ‘evet’ cenahında yer aldığını söylemiştim. Bu tablo da söylediklerimin doğru olduğunun kanıtı oldu. Çiller bir birey şu anda herhangi bir siyasi kimliği yok. Şimdi de böyle bir fotoğraf çıkmış yüz ifadeleri çok ilginç.

(Hasan Ekinci Çiller’i aramış) Ben ne diyeyim ki. Ben Bank Asya’nın açılışına gitmedim fotoğrafım yok. FETÖ ele başı ile herkesin fotoğrafı var bir benim yok. Herkesin kıyameti kendine.

(Sayın Cumhurbaşkanı muhalefeti şöyle eleştiriyor “Bunlar PKK’ya PKK FETÖ’ye FETÖ diyemiyorlar” siz ne diyorsunuz)

Bizim partimizin teröre karşı net bir duruşu var. Partimiz 2 aylıktı terör uzmanları ve ilahiyatçılardan oluşan bir grup kurdum ve bir yol haritası çıkardık. Bunlarla nasıl mücadele ederiz diye o zaman hükümeti de uyardık düzgün mücadele edilmiyor diye. Onlar bana “FETÖ” diyor ben onlara “Şerefsiz” diyorum. 2 senedir öyle geziyorlar. FETÖ’den kaçak damatlar var. Pensilvanya’ya yüz süren herkes AKP’den milletvekili adayı. Bu nasıl bir mücadeledir. Ben terör örgütleri ile mücadeleye gayri ciddi buluyorum. Sayın Erdoğan’a da bugünkü şartlarda acıyorum. Bu kadar saçma sapan insanı etrafına toplamış. Bir Başbakan bir isnatta bulundu. Nasıl bir Başbakan bir şey söyler de arkasında durmaz. Sayın Erdoğan bu konuda bir şey diyemiyor. Çünkü beni biliyor. 2010 referandumunda ben çok sert ‘Hayır’a çalıştım. Onları da uyarmıştım. 

Turgut Altınok’un kızı Ayça’da partimize katıldı. Çok güzel oldu. Satın Turgut Bey de efsane belediye başkanlarındandır."

EKONOMİ POLİTİKASI

"Şırnak ve Edirne’nin problemi aynı. İşsizlik, genç işsizliği. 16 yılda Türkiye’yi yönetenler neler yapmış tek tek baktık. İlginç şeylerle karşılaştık. 2,5 trilyon dolar devletin kasasına bir para girmiş. Bununla neler yapılmış bir tek bölünmüş yollar. Havalimanları, hastaneler, köprüler yandaş müteahhite verildi müşteri garantili. Meşhur çılgın projeleri var. 65 milyar dolar Kanal İstanbul’a yatırılacak deniyor. Tamam ama bunun ülkeye faydası ne olacak. Bu projelerin Türkiye’ye faydası sıfır. OHAL var insanlar yatırım yapmıyor. Yurt dışına para çıktığından Sayın Erdoğan da şikayetçi.

2010’dan 2016’ya tarım katkısı 18 milyar dolar düşmüş. 9,5 milyar dolarlık ithalat yapılıyor. Bu da 1 milyon tarım işçisinin işsiz kalması demek. Tarlalar boş, hayvancılık bitirilmiş. Ben hep iş bilmezlik olarak gördüm ama. Anadolu’yu gezdikçe bunun bilerek yapıldığını gördüm. Yoksullar üzerinden bir siyasi politika yürütülüyor. Gelecekte 2 şeyden savaş çıkacak biri su biri gıdadır."

MÜTHİŞ BİR İSRAF VAR

"Biz her yıl 50 milyar dolarlık yatırım yapacağız sanayiye. 5 yıl içinde tarımı destekleyecek yem, mazot ve benzeri konularda çiftçimizi destekleyeceğiz.

Müthiş bir israf var. Bununla ilgili devletin bütün kurumlarını inceleyeceğim. Başbakan çıktı TİKA’yı kapatacağımı bunun için talimat aldığımı söyledi. Yalandan iftiradan başka bir şey yapmaz oldular. Nedir bu diye TİKA’ya bir baktık. 6,5 milyar dolar bu kuruma giren bir para var bizim vergilerden toplamda 8 milyar dolar yıllık harcama yapılmış. Ne yapılmış bu kurum üzerinden para yurt dışına aktarılmış Sayıştay gözleminden uzak. Bir yere okul yapılmış nasıl yapılmış, kaça yapılmış bir bilgi yok? Mali’nin meclisini yapmışlar. Sudan’ın bilmem ne adasını tamir ediyorlar. Türkiye’de Osmanlı’dan kalma eserler çürüyor sözde “ecdat ecdat” diye geziyorlar."

SURİYELİ MÜLTECİ SORUNU

“Başbakan dedi ki “30 bin Suriyeliye vatandaşlık verdik oy kullanacaklar” Sayın Erdoğan Suriye’nin iç işlerine elini soktu. Stratejik derinlik oldu stratejik çukur. Seçildikten sonra ilk işim Suriye ile ilişkileri düzeltip 4 milyon Suriyeliyi ülkelerine sükûnetle göndermek. 10 sene sonra şu an çocuk yaşta olanlar iş ve okul olmadığı için Türkiye’nin kriminal sorunu haline gelecek.

Patatesin kilosu kaç TL’ye gelmiş ama Niğde’de üreticinin patatesi elinde kalmış durumda. Bir dümen dönüyor. Tarım bu hale nasıl getirilmiş her şey görülüyor.”

TARSUS’TA İYİ PARTİ’YE SALDIRI

“Sayın Başbakan’ın ağzından “Bu alçaklara ders verecekseniz” deniliyorsa bir savaş gibi bu iş yürütülüyorsa durum ortadır. Hemen her ilde bu tarz saldırılar yapıldı. Belki de bizim üzerimizden bir seçim iptal etme planı yapılıyor. Beni tanıyorsunuz ben yiyip yutmam ama şimdilik sesimi çıkarmıyorum. OHAL şartlarında seçime gidiyoruz bu seçimi kendileri istedi. Kadınlara saldırdı bunlar. Sandık patlayacak sandık bunu göreceksiniz. AKP’li ve CHP’li seçmen belli. Geriye kalan bir seçmen grubu var. Anketlere cevap vermeyen seçmen İYİ Partili. Bizim mitinglerimize gelen insanlara baskı yapılıyor. Küçük şehirlerde insanların oğlu, kızı varsa işlerinden atılmakla tehdit ediliyor. Gittiğimiz yerlerde bizi işaret ediyorlar ama konuşamıyorlar. “Ben memurum kusura bakmasın” diyorlar.”

“CUMHURBAŞKANI SEÇİLİRSEM”

“Önce insanlar rahat bir nefes alacak ve huzur gelecek. Şuan Türkiye bekar evi gibi darmaduman. Bu evi derleyip düzenleyeceğiz. Benim kafamdaki Cumhurbaşkanı az konuşan, sabreden, vatandaşın derdini anlayabilen bir karakter. Türkiye’yi bir bayram sofrasına oturtmayı benimseyen bir cumhurbaşkanı olacağım.

Seçildiğimde hemen OHAL kalkacak ve şeker fabrikalarının satışları durdurulacak. Devletin kurumları elden geçirilecek. Kuleli ve Işıklar askeri okulları açılacak. GATA eski haline getirilecek.

Yeni kabinede ekonomiyle ilgili yetkin bir grup kuracağım. Nasıl bir yol tutalım diye oturup konuşacağız. Sayın İnce bu konuda başkan yardımcısı olmalıdır. Birlikte hareket etmeyi teklif edeceğiz. Uyum yasalarından ittifak haricinde hiçbir yasa çıkmadı onları düzenleme lazım. Kadınlar ve hayvan haklarına ilişkin hiçbir adım atılmadı. O konuların üzerine gidilecek. İyileştirilmiş, güçlendirilmiş bir parlamenter sistemi vatandaşımıza sunacağız. Ekonomi, tarım ve hukuk konusunda ne durabilecek bir çalışkan kadro kuracağız.

Türkiye’nin huzuru nefes alması için, ülkenin derlenip toplanması için inşallah buna talibim milletimizin desteğine talibim.”

İlgili Haberler