Akşener toplumsal beklentiyi açıkladı: Yeni parti

Akşener toplumsal beklentiyi açıkladı: Yeni parti
Kurultay yapmalarının engellendiğini hatırlatan Meral Akşener, 'Gelinen noktada yeni parti talebiyle' karşılaştıklarını söyledi.

Faruk Malik / İSTANBUL

Parti kuracağı haberlerine açıklık getiren Meral Akşener, "Yaptığımız istişarelerimiz göstermektedir ki yola çıktığımız arkadaşlarımızın yüzde 90'ında yeni parti kurulması talebi var" dedi.

Yeniçağ Gazetesi yazar ve yöneticileriyle bir araya geldiği iftar yemeğinde son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulunan Meral Akşener şöyle konuştu:

"ARKADAŞLARIMIN YÜZDE 90'I YENİ PARTİ TALEBİNDE BULUNUYOR"

"Biz bir parti kurmak için yola çıkmadık. 1 Kasım seçiminde yaşanan bozgundan sonra amacımız, yapacağımız bir kurultayla yönetimde değişikliği gerçekleştirip MHP'yi layık olduğu yere taşımaktı. Ancak bu süreçte yaşanan malum engellemeler sonrası bunu başaramadık. Gelinen noktada yeni parti talepleriyle karşı karşıya kaldık. Referandumdan sonra 1200'ü aşkın insanla çok yararlı istişarelerde bulundum. Hepsini dinledim. Bu istişareler sonrasında Anadolu'da daha fazla, Türkiye genelinde arkadaşlarımızın yüzde 90'ı yeni bir parti talebinde bulunmakta. Bu talebi dile getirirken ağlayanlar gözyaşı dökenler gördüm. Çok acı ama gerçek, pek çok arkadaşımız ömrünü verip mücadele ettiği MHP'yi kafasında boşamış. Böyle bir talep ve beklenti var."

Yaptığı istişareler sonucu ortaya çıkan yeni parti talebini diğer genel başkan adaylarıyla da paylaşıp bilgilendirdiğini kaydeden Meral Akşener, bu toplumsal talebin iktidarı da çok rahatsız ettiğine dikkat çekerek, "Şimdi eve dönüyorum desem Saray deve keser" dedi.

"KORKU DUVARLARINI YIKACAK BİR EYLEM"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nü de çok önemli gördüğünü belirten Meral Akşener bunun "korku duvarlarını yıkacak bir eylem" olduğunu vurguladı. "İnsanların dayanışmaya ve huzura ihtiyacı var" diyen Akşener, Ülkücülerin yüzde 80'inin referandumda hayır diyerek CHP üzerindeki yenilmişlik duygusunu yok edip CHP'yi de ayağa kaldırdığını söyledi.

"20 HAZİRAN'DA ADALETİ GÖRECEĞİZ"

Akşener, bu arada MHP kurultayı hakkında mahkemenin 20 Haziran'da vereceği kararla ilgili olarak sosyal medyadan şu mesajı paylaştı:

"Türkiye'de tam ve kamil adalet tesis edilmiş, yargıçlar bağımsızdır." İddia budur. Bakalım 'bağımsız yargı' 20 Haziran'da nasıl karar verecek? Tam 18 aydır iktidar eliyle MHP delegelerinin iradesi hiçe sayılıp kurultay talebi yerine getirilememiştir. 20 Haziran'da adaleti göreceğiz!"

İlgili Haberler