Akşener ve Okutan’ın mitingi hakkında kanun dışı karar!

Akşener ve Okutan’ın mitingi hakkında kanun dışı karar!
Isparta’da Meral Akşener’in de katılacağı açık hava mitingi TRT kanunu bahane edilerek kabul edilmemişti. YSK’ya yapılan itirazlardan da sonuç çıkmayın miting ikinci kez iptal edildi.

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan tarafından organize edilen ve 12 Nisan’da, Isparta’da yapılacak açık hava mitingi il seçim kurulu tarafından iptal edilmişti. Okutan’ın avukatı Feridun Bahşi konuyu “tam hukuksuzluk” kapsamında değerlendirerek, Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz etmişlerdi. Bahşi’nin yaptığı itiraz YSK tarafından reddedildi. Böylece 12 Nisan’da Isparta’da Meral Akşener’in de katılacağı açıkhava mitingi iptal edildi.

OKUTAN: “YASALARA AYKIRI”

Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği ret kararının yasalara uygun olmadığını savunan Nuri Okutan şu açıklamayı yaptı:

"Referandumla ilgili 12 Eylül'den sonra düzenlenmiş bir yasa var. Orada TRT'de propaganda usulü var. Yüksek Seçim Kurulu, bu hallerde mecliste grubu bulunan partilere hak tanıyor. İktidar partisinin, muhalefet partisinin TRT'de ne kadar konuşacağına ilişkin haklar tanıyor. Talebimizi reddetmelerine gerekçe gösterilen bu madde. Ben TRT'ye başvurmadım. İptal ettikleri madde TRT ile ilgili. Bu maddeden tutturarak izin vermiyorlar. Bizim başvurumuz böyle değil. Diğer partiler gibi, Muharrem İnce gibi biz de hakkımızı kullanmak istedik. Ben bu ilin milletvekiliyim, halkla toplantı yapmak hakkım. Kanunun maddeleri var. Milletvekilleri açık ve kapalı toplantı yapabilir. Bizim toplantımıza Meral hanım da katılacaktı. İtiraz ettik. Bizim açımızdan iptal yok. 12 Nisan'da programımız Isparta. Kapalı yerde yapacağız, kahvede yapacağız, yolda yapacağız. Mal pazarı da olsa yapacağız. Ama mutlaka yapacağız."

BAHŞİ: “HUKUKSUZ VE KANUNSUZ”

Akşener ve Okutan’ın avukatı Feridun Bahşi ise karara çok sert tepki gösterdi. Bahşi “Kanunsuz ve hukuksuz bir karardır” açıklaması yapan Bahşi şunları söyledi:

“Isparta milletvekili Nuri Okutan Bey 12 Nisan'da Isparta'da miting yapmak üzere ilçe seçim kuruluna müracaat etti. Tarih itibariyle oylamaya bir hafta kala valiliğe değil ilçe seçim kuruluna müracaat gerekir.

İlçe seçim partilerin TRT radyo ve televizyon yayın sürelerini düzenleyen kanun maddesini gerekçe göstererek Nuri Bey’in miting talebini hukuksuz ve kanunsuz olarak reddedildi.  Biz de bunun tam kanunsuzluk olduğunu belirterek yüksek seçim kuruluna itirazda bulunduk İtirazımıza yüzde yüz haklı olduğumuzu ilçe seçim kurulunun kararının kanuna aykırı olduğunu delilleri de ekledik. YSK'dan itirazımızın kabulü yönünde karar çıkacağına emindik ancak akşam saatlerinde gelen haberden maalesef 3 oya karşı 8 oyla reddedildiğini öğrendik

İlgili Haberler