Ya son söz hakeme kalsaydı

Ya son söz hakeme kalsaydı

CEVAT KOL / Yeniçağ

Ziraat Türkiye kupasında son finalist belli etmek için Alanyaspor ile Gaziantep FK karşı karşıya geldi. Güneyin iki temsilcisi son bilet için kapıştı..
Ev sahibi takım Alanyaspor’da Fatih Aksoy ve Eduardo sakatlıkları nedeniyle kadroda yoktu. Konuk takım GaziantepFK adeta revire dönmüş..

Mendyl, Halil, Kitsiou, Stankovski ve Mirza Cihan sakatlıkları nedeniyle takımdaki yerlerini alamadı.

Alanyaspor kendi saha ve seyirci avantajını kullanarak Gaziantep FK üzerinde başlama düdüğü ile birlikte baskı kurdu. Çok etkili atakları olmasa da rakibi üzerinde baskı kurup korku salmaya çalıştı. Alanyaspor, Trabzonspor hezimetinden sonra oyunu geride kurma alışkanlığından vazgeçmiş. Tam tersi rakip sahada oynadı. Gaziantep ise kalabalık savunma yaparak rakibinin direncini kırdı. İlk yarıda uyutan bir futbol oynandı.

İkinci yarının ilk yarıdan bir farkı yoktu. Oyun mantalitesi aynı. Düşünce aynı. Birbirlerinin zaaflarını kullanıp gol arama yerine günü kurtarma futbolu ile mücadele ettiler. Tesadüfi yada savunmanın hata yapmasını bekleyen bir futbol düşüncesi hakimdi.

Rakibini hataya zorlayan ev sahibi takım 74.dakikada ikinci yarıda hamle oyucusu olarak giren Tayfur Bingöl ile golü buldu. Erol Bulut’un takımı golden sonra oyuna girdi. Savun oyuncularını uzatma dakikalarında öne çıkardı. Risk aldı. Djilobodji ile golü buldu. Maçı uzatmalara taşıdı. Uzatma dakikalarında Oğuz Aydın’ın VAR kararı ile turu yakaladı..

Hakemler VAR’a öyle alıştı ki tacı bile kimin kullanacağını VAR’dan bekliyor. Saha içinde hiç inisiyatif almıyor. Maçın hakemi Zorbay Küçük aynısını yaptı. İlk yarıda yaptığı faullerle Sagal kart görmek için hakeme resmen yalvardı.

Hakem ise “yalvarma, göstermeyeceğim” der gibiydi. Oyun oynamak isteyeni, oynatmayan oyuncu ödüllendirilir mi? Orta hakem bu haldeyken yan hakeme ne demeli. Burnunun dünündeki pozisyona ofsayt bayrağını kaldırdı. Allah’tan pozisyonun sonlanmasını bekledi. Gol olunca bayrağı kaldırdı. VAR incelemesi ile ofsayt olmadığı anlaşıldı.

VAR’ın verdiği gol ile tur geldi..

Yazarın Diğer Yazıları