Amerikan televizyonundan manidar mesaj

Amerikan televizyonundan manidar mesaj
Londra'daki saldırının ardından dünya basını ve televizyonları haberleri an be an duyurdu. Onlardan biri de Amerikan NBC Televizyonu'ydu. Resmi Twitter hesabından paylaşılan bir mesaj ise ince bir kinaye içeriyordu.

Londra' daki son saldırılar tüm dünya medyasının gözünü bri kez daha o noktaya çevirdi. Son dakikalar, flaş haberler art arda geldi. Ekrandan olduğu gibi basın- yayın kuruluşları sosyal medya hesaplarından da bütün gelişmeleri paylaştı. 

O paylaşımlar arasında biri vardı ki haber değil de kinaye içerir gibiydi. 

 

Amerikan NBC Televizyonu'nun gece haberlerinin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşım şöyle: 

"Başkan Trump, Londra'daki olayla ilgili haberleri paylaşmak için Twitter kullanmakta. Ancak bilgiler teyit edilmediği için Başkan'ın tweetlerini iletmiyoruz." 

NBC, Trump'a yönelik eleştirilerin de gündeme getirildiği bir ekran. Aynı zamanda 2015'te Trump'ın göçmenlerle ilgili sözleri nedeniyle kendisiyle olan iş ilişkisini sonlandıran kanal. 

Bu özelliğinden dolayı bu tweet sosyal medyada tartışma konusu oldu. 

Öte yandan İngiltere'deki Manchester saldırıları sonrası ABD'de New York Times gazetesinin haberinde kullandığı olay yeri fotoğrafları nedeniyle İngiltere polisi, ABD ile istihbarat paylaşımını durdurduğunu duyurmuştu. 

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, ABD'nin intihar bombacısı Salman Abedi'nin kimliğini, soruşturma sürerken ifşa etmesinden rahatsızlık duyduğunu ifade etmiş ve Washington'a "Bir daha olmasın" uyarısında bulunmuştu.

Bu uyarıya rağmen New York Times gazetesi, Manchester'daki saldırıda olay yerinden çekilen fotoğrafları yayımlamış,fotoğrafları İngiliz yetkililerden aldığını yazmış ve bu fotoğrafların taşıdığı "haber değerini" hatırlatmıştı. 

NBC hesabından atılan bu tweetin bu son tartışmaya bir gönderme olduğu yorumları da yapıldı. 

 

 

İlgili Haberler