Anadolu Türk yurdu

Anadolu Türk yurdu
Araştırmacı yazar Mehmet Fatih Bekirhan, bu gün küresel güçlerin bir Kürt devleti kurmak için üzerinde büyük oyunlar oynanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun bin yıllık bir Türk yurdu olduğunu belgelerle gündeme taşıyor.

Bekirhan, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Türkistan mı? Kürdistan mı?” adlı kitabı hakkında şu bilgiyi veriyor: Orta Doğu’daki kanlı olayların sebeplerinin başında da; Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında kurdurulacak küçük devletçiklerin birbirleriyle savaştırılması suretiyle kaos ortamı oluşturulması ve İsrail’in güvenliğinin bu şekilde sağlanması amaçlanmaktadır. Türkiye, Suriye, İran, Irak, Mısır ve yahut başka bir Orta Doğulu Müslüman ülkenin güçlendiği zaman İsrail ile çatışmaya girme ihtimalini düşünen Batılı ülkeler ve İsrailli strateji uzmanları, kendileri açısından tehlikeli gördükleri bu durumu ortadan kaldırmak amacıyla “küçük devletçikler” projesinin tatbikine geçmişlerdir. Bu kitabı yazmamdaki amaç, emperyalistlerin halkımıza dayattığı asılsız tarihi iddiaları ve bu istikamette sürdürülen maksatlı propagandaları boşa çıkararak, bölgede yaşayan insanlarımızın kardeşliğinin, dünya durdukça devamına katkı sağlamaktır.

Kitaptaki konu başlıklarından bazıları şöyle: * Bilinen ilk Türk yazıtı Orhun vadisinde değil Van-Hakkari dağlarında bulundu * Doğu ve Güneydoğu’daki il ve ilçe isimlerinin tamamının kökenleri * Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ilk sakinleri kimlerdir?  Tarih boyunca hangi kavimlere yurt olmuştur? * 5 bin yıl önce isimleri tabletlere kazınan Doğu Anadolu ve Mezopotamya’nın kadim halkı “Turukkular” kimlerdir? * Tarihte “Kürdistan” adıyla anılan yer nerededir? * Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da “Kürdistan” ismiyle bilinen bölge var mıdır? * “Kürt” adı ilk defa nerede geçer? * Ermeniler Doğu Anadolu’nun yerli halkı mıdırlar? * Moğolistan’dan Macaristan’a kadar Kürt izleri. * Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kurulan Türkmen devletlerine ait 11 Türkmen başkenti hangileridir? * Zazalar ve diğer halkların tarihi ile “sarı-kırmızı-yeşil”

 

Töre Devlet Yayınları Tel:(0212) 520 72 53