Apo’nun bir Yunan gazetecisiyle konuşması

Apo’nun vaktiyle bir Yunan gazetecisiyle yaptığı konuşmayı yazacağım şimdi. Sağ olsun Haluk Dural Bey yollamış.
Apo bu konuşmasında Yunanlara Türkiye’ye yapılacak bir savaş sırasında kesinlikle zafer kazanacaklarına dair teminat ve taktik veriyor. Buna dayanak olarak da onların Türkiye ile olan bütün ihtilaflarında haklı olduklarını öne sürüyor. Kıbrıs Harekatı’nda, Adalar, Ege, kayalıklar konusunda haklı olan taraf Yunanistan’mış ama onlar PKK’nın yaptığı savaş gibi mücadeleyi sonuna kadar götürmemişler.
Türkiye ise tamamen faşizan bir yönetim tarzı benimsemiş, eğer Yunanlar savaşa devam etselermiş onlardaki cuntanın çöküşü gibi Türkiye’deki cunta da çökermiş. Apo’ya göre Yunanlar PKK terörünü  “yeterince değerlendirememişler.”  Oysa PKK, Türkiye’yi bitirmek üzereymiş. Bahsettiği uygun ortam Türkiye’yi yenmek için en elverişli ortammış. Gerçi o savaş davetiyesi çıkarmak istemezmiş ama durum böyleymiş. Türkler, Batı Trakya’ya girseler de adaları alsalar da sonuçta mağlup olurlarmış. Zaten PKK terörü ile mağlubiyetin eşiğine gelmişlermiş. Hatta dünyada tecrit edilmiş vaziyettelermiş.

 


***

 


Uğruna süreçler oluşturduğumuz Apo, Türkiye hakkında böyle düşünüyor. Barış süreci oluştursanız ne olacak oluşturmasanız ne olacak. Apo’nun gözünde busunuz. Üstelik Apo, PKK’nın terörist mücadelesini meşru bir savaş sayarak Yunanlarla Türkler arasındaki ihtilafların bu savaşa göre konumlanmasını tartışıyor. Bir de bozacının şahidi şıracı durumu var. Yani Yunanistan ile PKK haklılık anlamında aynı safta bulunuyor. Peki ama PKK’nın arkasındaki ABD ve AB ülkeleri ile dünya savaşları sırasında Yunanistan’ın arkasındaki İngiltere ve AB ülkelerini ne yapalım! Yunanların İngilizlerle birlikte İzmir’de ne işi vardı. Yüzlerce yıldır Türklerle kaynaşmış yaşayan Güneydoğu bölgesine saldırmanın ve Kürdistan kurma hayalinin nasıl bir haklılığı olabilir? İngiliz emperyalizmi ile Amerikan emperyalizmine hizmet eden taşeronlar, taşeronluk zihniyetinin övücüsü olmuşlar, vatan savunması yapan Türkiye’ye posta koyuyorlar. İşte sizin meclise sokmak istediğiniz Apo Amca bu!

 


***

 

Bu konuşmayı dinlemek isteyenler, youtube’a “abdullah öcalan greece”  yazarak ulaşabilirler.

Yazarın Diğer Yazıları