APO’yu TBMM kürsüsüne taşıyan eski bürokrat

BDP’li Vekil Nuri Yaman “Kürsü”den şöyle dedi:
“..şu anda Kürt özgürlük hareketinin lideri bulunan sayın Öcalan dahi bu örgütün bir an önce kaldırılmasını istiyor.”
TBMM Genel Kurulunda “Korucular” ele alınıyordu.. BDP “Korucuların” dağıtılmasını istiyor.. BDP’li Vekil Nuri Yaman da bu isteğin “Apo’dan geldiğini” son derece doğalmışçasına  kürsüden naklediyor..
“..şu anda Kürt özgürlük hareketinin lideri bulunan sayın Öcalan dahi bu örgütün bir an önce kaldırılmasını istiyor..” diyebiliyor...
Türkiye’nin getirildiği nokta bu...
Sevr emperyalizmi, taşeron düşmanı Türkiye’nin meclisine sokabilmiş, Türkiye’ye meydan okutmaktadır..
İşin daha vahim noktası da vardır.. Kürsüden “Apo” adına taleplerde bulunan kişinin durumu.. Nuri Yaman, 39 yıl İçişleri Bakanlığı üst düzey görevlisi olarak Apo adına devletin göbeğinde bulunmuştur.. Görevinin son yirmi yılı da mülkiye müfettişi olarak geçmiştir.. Devleti yönetenler bu durumdan hiç rahatsızlık duymamıştır..
Şimdi, o oturumdaki tutanaklardan bazı alıntılar yapalım..
Nuri Yaman... Kürt özgürlük hareketini bastırmak amacıyla böyle bir oluşuma gidildi ve yirmi beş yıldır bu uygulama süregeliyor.
OKTAY VURAL (İzmir) - Terör hareketi, terör!
M. NURİ YAMAN (Devamla) - ...bakın bu konuyla ilgili devletle yapılan görüşmelerde şu anda Kürt özgürlük hareketinin lideri bulunan sayın Öcalan dahi bu örgütün bir an önce kaldırılmasını istiyor. (AK PARTİ; CHP ve MHP sıralarından
gürültüler)
OKTAY VURAL (İzmir) - Ne özgürlük hareketi!
MUHARREM İNCE (Yalova) - Olmadı bu! Olmadı bu!
AHMET YENİ (Samsun) - Özgürlük hareketi değil, terör hareketi, terör!
 (İzmir) - Doğu’da ve Güney Doğu’da insanlar öldürüldü, katledildi!
M. NURİ YAMAN (Devamla) - Benim kime “sayın” diyeceğimi, kime “sayın” diyemeyeceğimi siz tespit edemezsiniz. Ben mülkiyede okurken benim sevgili arkadaşım Mahir Çayan da bir özgürlük hareketinin içinde bulunduğunda ben bu kardeşime “sayın” deyip dememeyi size sormayacağım.
AHMET YENİ (Samsun) - Bir de devlet adamlığı yaptın!
M. NURİ YAMAN (Devamla) - Ben devlet adamlığı yaptım, devlet adamlığını halkım için yaptım.
M. NURİ YAMAN (Devamla) - Evet, sayın Öcalan’ın da yol haritasında bu sistemin kaldırılması isteniyor. Bunu görmeniz lazım.
OKTAY VURAL (İzmir) - Adam öldürerek! 
M. NURİ YAMAN (Muş) - Bu Meclis, bu milletin hür iradesinin dile getirildiği bir Meclistir. Burada, ben, düşüncelerimi... Kime saygı duyacağıma, kime saygı duymayacağıma ben karar veririm.
BAŞKAN - Öyle mi...
M. NURİ YAMAN (Muş) - Evet.
NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Teröre saygı duyamazsın!
AHMET YENİ (Samsun) - Teröre saygı duyamazsınız, teröre! Teröre, teröristlere, katillere saygı duyamazsın!
BAŞKAN - Sayın Yaman, buyurun
efendim, yerinize geçin de ben ondan sonra... Lütfen...
M. NURİ YAMAN (Muş) - Benim kime “sayın” diyeceğime ne cumhuriyet savcılarınız ne de siz karar verecek durumda değilsiniz.
AHMET YENİ (Samsun) - Katillere, çocuk katillerine...
MUHARREM İNCE (Yalova) - Teşekkür ederim sayın Başkan.
Az önce yaşadıklarımız dokuz yıllık milletvekilliğimde hayatımın en üzüntülü günüdür diye düşünüyorum. Hiçbir siyaset, hiçbir politika, hiçbir oy hesabı bu yaşadığımıza susmamızı gerektirmez. Bu ülkede kaymakamlık yapmış, vali yardımcılığı yapmış, devleti temsil etmiş birisinin daha sonra milletvekili olduğunda o kürsüden, milletin kürsüsünden, Atatürk’ün Meclisinden, Türkiye Büyük Millet Meclisinden Türkiye Cumhuriyeti’ne “TC” deyip bir terör örgütü liderine, bir katile, PKK’nın terör örgütü liderine “Kürt özgürlük hareketi lideri sayın Öcalan” demesini şiddetle kınıyorum, nefretle kınıyorum, çıldırıyorum, kendimi zor tutuyorum.
Biz de öyle Sayın Muharrem İnce..

Yazarın Diğer Yazıları