Arda yoksa, Keita var...

Geçen hafta şampiyonluk yolunda hiç planlamadığı Eskişehir yenilgisini yaşayan Galatasaray’ın bu maçı kazanması çok önemliydi.
Çünkü Ankara’da bu sezonun ilk yenilgisiyle ile sarsılan sarı kırmızılılar, bu kez hem rövanşı almalı, hem de ezeli rakibi Fenerbahçe’nin puan kaybettiği, yeni rakibi Bursa’nın öğle saatlerinde devraldığı liderliği tekrar geri almalıydı. Tribünleri dolduran binlerce Aslan’ın takımından tek isteği de buydu..
Galatasaray, dün gece Eskişehir felaketini unutmuş, milli maçların yorgunluğunu üstünden atmış olarak çıktığı maçın hemen başında bulduğu golle, kazanmanın ilk sinyalini verdi. Ancak golün erken gelmesi topun rakibin ayaklarında daha çok görülmesine neden oldu. Ancak Keita’nın inanılmaz hırsı ve kuvveti ile takip ettiği, tek başına kazandığı topu götürerek attığı muhteşem ikinci gol maçı koparttı. İlk golde de Jo’ya, son golde Baros’a asist yapan Keita, bir anda maçın kahramanı oldu.
Geçen haftanın başarısız adamları Mehmet Topal ve Ayhan’ı kulübeye çeken Hollandalı, orta alanda Barış ve Mustafa Sarp’a görev verirken, Arda’nın yokluğunda ileride Keita, Jo, Santos üçlüsüyle maça çıktı..
Son günlerde kulübeye çekilen Barış ve Mustafa’nın o günlerin hırsıyla dikkatli ve çalışkan olmaları, Arda’nın yokluğunda Elano’nun sorumluluk alması, defansı rahatlattı ve rakibe gol şansı vermedi. İleride Santos çok etkili değildi, Jo’nun rakip defansa yakın oynaması onları sahasına mahküm etti. Taraftarların hasretle beklediği Milan Baros, uzun bir aradan sonra çıktığı ilk maçta attığı gol ile sevenlerini mest etti...
Galatasaray dün gece çok şey kazandı. Bir; Ankara’dan 3-0’ın rövanşı aldı.. İki; şampiyonluk yolunda puan kaybeden F.Bahçe’ye karşı avantaj yakaladı. Üç, Bursa’ya lider olma şansı vermedi. Dört; Trabzon ve Fenerbahçe maçı öncesinde büyük moral kazandı..

Yazarın Diğer Yazıları