Arda yoksa zor...

Hedefinde bir tek ‘şampiyonluk, ya da şampiyonluk’ kalan Galatasaray, bu yolda hayati önem taşıyan maçı kaybetti..Sarı kırmızılar Arda’nın yokluğunda golü ve kazanmayı çok istedi, ancak isteğini bir türlü gerçeğe döndüremedi..
Son günlerde olayların futbolun önüne geçtiği ve sahadaki oyundan pek de mutlu olmadığımız vasat maçların aksine dün gece Avni Aker’de çok posizyonlu, ancak az gollü bir mücadele izledik..
Herhalde Elazığ depreminde annesini ve kardeşini kaybeden minik Keko için her iki takımda bütün yeteneklerini ortaya koymaya karar vermişti. Biz de Keko’nun niyetine iyi bir mücadele izledik.. Ancak maçın hemen başında Keita’ya atılan su şişesi hiç de bu güzelliklere yakışmadı..
Dün gece her iki takımın tek hedefi bu maça kazanmaktı. Bunun için de hemen maçın başında bunu ortaya açıkca koydular. Ve gol çok güzel hareketler sonunda değil Servet’in yerine forma şansı bulan Emre Güngör’ün acemice, amatörce yaptığı hatadan oldu. Bu gol hem maça, hem de Emre’ye hiç ama hiç yakışmadı..
Galatasaray, Arda’nın yokluğun’da sahaya ileride Keita, Jo ve Santos, orta da ise Elano, Barış ve Mustafa üçlüsüyle çıktı..Sarı kırmızılar Barış ve Mustafa ile savaşacak, Elano ile oyun kuracak, yabancı üçlüsüyle gol bulacaktı. Hollandalı hocanın bütün planı buydu. Ve bu planı sarı kırmızılılar oyunun başında bir iki kez uyguladıktan sonra bir daha yapamadılar. Tabii bunda Arda’nın yükünü taşıması gereken Elano’nun bu önemli görevi yerine getiremesinin rolü büyüktü..
Zaten Rijkaard, ikinci yarıda bunu görerek Elano’yu oyundan aldı ve Baros ile gol bulmayı denedi.. Ancak Hollandalı hocanın bu planı da tutmadı..
Galatasaray, dün gece şampiyonluk yolundaki önemli maçında çok istemesine rağmen İstanbul’a puansız döndü. Sarı kırmızılılar Fenerbahçe maçı öncesinde büyük yara alırken, bu sezon deplasmandaki başarısız gidişini değiştiremedi.. Bu maç Arda’nın ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yazarın Diğer Yazıları