Arsin ve Darende kaymakamları

Yolsuzluğun üzerine giden Arsin Kaymakamının nasıl sürüldüğünü yazmıştım.. Dini bütün büyüklerimizin işleri çok, böyle yolsuzlukla molsuzlukla uğraşacak vakitleri yok..
Biz de zaten olan biteni ahali bilsin de kime kulluk ettiğini görsün diye yazıyoruz..
Belki Yüce Allah akıllarına gelir de..! Her neyse, “kaymakamla” ilgili mesajlarla başlayalım..
“Ben Sayın Kaymakam Bey Ercan ÇİÇEK ile beraber 2 yıl çalıştım. Kendisi Sözde değil Gerçek Türkiye sevdalısıdır. Sayın Kaymakam’ın gittiği yolsuzluğa misilleme olsun diye Sayın Kaymakam Bey’in bir önceki görev yeri olan Bingöl Kiğı Kaymakamlığı için müfettiş gönderilip en ince detaylara kadar incelenmiş olup , hiçbirşey bulunamayınca sadece Elazığ iline tayin edilerek akıllarınca cezalandırılmıştır. Kendisine destek vermeyen Arsin halkıdır kaybeden ama kazanan taraf  ELAZIĞ’dır, bunun müjdesini sizin vermenizi diler . Sesimiz olarak sesinizin yükselerek daha gür çıkmasını temenni ederim . Allah yar ve yardımcınız olsun ve TÜRK’ü her daim korusun . Saygılarımla...”
Bir başkası..
“Arsin Kaymakamının başına gelenlerden bahsetmişsiniz. Ben size daha vahim bir örneğini vereyim. Malatya/Darende ilçesine Kaymakam olarak gelen Murat Uzunparmak gerçekten yüreğimizi fethetti. Gelir gelmez önceki kaymakam döneminden siyaset kokan olayların üzerine gidip suç duyurularında bulundu. Ayrımı yapmaksızın haklının yanında haksuızın karşısında yer aldı. Allah korkusunu hiç aklından çıkarmayan bir insandı.  Hakkında bugüne kadar bir şaibe bulunmayan, olabildiğine dürüst, güleç yüzlü, misafirlerini ayakta karşılayacak kadar mütevazı, sağlam bir vatansever insandan bahsediyorum. İlçede siyasi anlamda yaşanan olumsuzluklara taraf olmayacak kadar, haklıya hakkını verecek kadar da mükemmel bir insan. Ve Arsin örneğinin aynısı Darende’ye de uygulandı. AKP, kendi isteklerini,  dürüst bulmadığı için uygulamayan kaymakamımızı gönderme kararı aldı. Üstelik usulsüz yönden... Çünkü ilçeye geleli daha 8 ay oldu. İlçede imza kampanyası başladı. BBP-MHP-CHP-DSP birçok sivil toplum örgütünün ve odaların katılımıyla küçücük ilçeden 7000 civarı imza toplandı. Kaymakamımız da halktan gelen bu ilgi üzerine geri dönmeye  mahkemeye  başvurdu. AKP li belediye başkanı ve encümenlerin plan ve bastırmalarıyla başımıza gelen bu olay ilçede hem üzüntü hem de gerginlik yarattı. Biz bütün esnaf köylü memur vs. kaymakamımızı geri istiyoruz...”

***


Vatandaş Karabulut, Kılıçdaroğlu’na soruyor...
Okuyucumuz Muammer Karabulut, demiş ki; “Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı iken ” Hasan DAĞCI kimdir?” dedi. Sorulan bir soru üzerine de Hasan DAĞCI’nın kim olduğunu ilk önce sayın başbakana soralım diyen KILIÇDAROĞLU, “Önce başbakan konuşsun arkasını getiririz” dedi. Ve sözlerinin arkasını hala getirmedi. Sayın KILIÇDAROĞLU bugünler, Hasan DAĞCI’nın kim olduğunun, “EVET” diyenlere açıklanma zamanıdır... Elinizde Hasan DAĞCI’YA ilişkin yeteri kadar belge var. Onları açıklayın ve “EVET” diyenler, ülkenin nasıl idare edildiğini, devlet malının hangi yollarla peşkeş çekildiğini ve Erdoğan’ın bakanlarını arkadaşlarının emrine nasıl verdiğini görsünler” ...
Evet kimmiş bu Hasan Dağcı acaba?..

Yazarın Diğer Yazıları