Bizim mitingimizde kiralık alkışçı yok

Bizim mitingimizde kiralık alkışçı yok
Düzce mitinginde konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP mitinglerine gönderme yaptı: Devletin aracı insan taşımıyor. Valiler, kaymakamlar desteklemiyor, tehditle, parayla kimse gelmiyor.

“Mitingimizde kiralıklar yok”

Gel de coşku gör

Davutoğlu’na “Gel de coşku gör” diye seslenen Bahçeli, “Bizi, CHP-HDP paralelle iş birliğinde göstermiş. İhanet AKP’ye has rezilliktir. Şebeke kurmak, Davutoğlu’nun uzmanlık alanıdır” dedi.

MHP lideri Bahçeli, “Bizim mitinglerimize devletin araçları insan taşımıyor. Valiler, kaymakamlar ve diğer memurlar destek vermiyor. Tehditle parayla insan gelmiyor” dedi

Düzce’de coşkulu kalabalığa seslenen ve “Seçime 19 gün kala, sokak temelli kan ve ölüm yatırımı yapan karanlık ellerin, kanlı emellerin ardında kimler vardır?” diye soran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Düzce’ye geldiklerinde böyle bir topluluğa hitap edemezler” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Bizim mitinglerimize kiralık alkışçılar getirilmiyor, bindirilmiş kıtalar yerleştirilmiyor” diye yahıt verdi.

Aldatma ustaları

MHP lideri Bahçeli, Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen mitingde, Düzce’nin “aldatma ve kandırmada ustalaşan siyasi dolandırıcılara müsamahasının olmayacağını” söyledi. “Düzce’nin takiye ve taassup kadrolarına tahammülü kalmamıştır. Düzce, AKP’yle beraber hep kaybetmiştir” diyen Bahçeli şöyle konuştu: “Türkiye, dünya fındık üretiminin yüzde 75’ini karşılamaktadır fakat son yıllarda özellikle Gürcistan’da yaygınlaşan fındık ekimi, üreticilerimizi doğal olarak tehdit etmektedir. Düzce’nin sokakları işsiz, ümitsiz gençlerimizle doludur. Sizler hak ettiğinizi alamıyor, layık olduğunuz kazanç ve hayat seviyesine ulaşamıyorsunuz. Buna neden AKP’dir.”

İhanet AKP’ye has

Davutoğlu’nun, kendileri için, “Onlar Düzce’ye geldiklerinde böyle bir topluluğa hitap edemezler ki” dediğini aktaran Bahçeli, şunları söyledi: “Sayın Davutoğlu, gel de coşku gör. Bizim mitinglerimize devletin araçları insan taşımıyor. Valiler, kaymakamlar ve diğer memurlar destek vermiyor. Kiralık alkışçılar getirilmiyor, bindirilmiş kıtalar yerleştirilmiyor. Zorla, tehditle ve hatta parayla insan da gelmiyor. Davutoğlu bizi, CHP-HDP ve sözde paralel yapılanmayla aynı karede göstermeye kalkarak bu şebekeye dahil olduğumuzu söylemiştir. İhanet AKP’ye has bir rezilliktir. Şebeke kurmak, Kandil’e şebeklik yapmak, rüşvet ve ihanet kervanına katılmak, hatta başı çekmek AKP’nin ve Davutoğlu’nun uzmanlık alanlarıdır. Başbakan’ın sanıyorum ateşi yüksektir. Demiştir ki birileri, 4 yanlış bir doğruyu, yani AKP’yi götürmesi için planlar yapmıştır. Başbakan unutmasın, 4 yanlış bir doğruyu ancak imtihanlarda götürür. Fakat 4 hırsız bir ülkeyi ancak AKP ile götürür ve götürmüştür. Bizim HDP ile aynı çizgiye geldiğimizi iddia eden Serok Ahmet, asıl ipleri Kandil’de olan terör elçileriyle hangi tezgah ve tuzakları kurduklarını açıklamalıdır. Adana ve Mersin’deki bombalamaların altında kimler vardır? Hangi siyasi hedefler gözetilmiştir? 7 Haziran’a az süre kala sokak temelli kan ve ölüm yatırımı yapan karanlık ellerin, kanlı emellerin ardında kimler vardır?”

 

Emekliye intibak yasası

Bahçeli, AKP’nin aldığı oyları kötüye kullandığını, Türkiye’yi enkaza çevirdiğini söyledi. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılanların mağduriyetlerini gidereceklerini, asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracaklarını, imamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacaklarını anlatan Bahçeli, köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az bin 400 lira olması için gereğini yapacakları vaadinde bulundu. Bahçeli, Bağ-Kur emeklilerinin de aylıklarını iyileştireceklerini, gerçek manada intibak düzenlemesi yapacaklarını aktararak şöyle dedi: “Bugüne kadar kim, hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helali olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira ’Aile Desteği’adı altında ödeme yapacağız. Yaşlısına bakmakla yükümlü ailelerimize sosyal bakım yardımını helalinden vereceğiz. Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilere kadro verececeğiz. Belde belediyeleri, özel idareleri ve köyleri yeniden kuracağız. Kamuda sözleşmeli, geçici, 4B’li, 4C’li, vekil ve benzeri şekilde istihdam edilenlerin alayını kadrolu yapacağız. Milli birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirecek yeni bir anayasayı milletimize hediye edeceğiz.”