Aslan Baros’la güzel

Son 5 maçını mutlaka kazanma adına sürdürdüğü son serüvende, Diyarbakır galibiyetinden sonra çıktığı Manisa karşısında Galatasaray’ın yine tek düşüncesi vardı galibiyet... Zira, şampiyon olmasa bile ligi en üst sırada bitirmek zorunda olan sarı kırmızılılar, ligin en az çok barabere kalan takımlarından biri olan Manisapor’u yenmeliydi. Ancak dün gece Galatasaray bunu yaparken az attı çok kaçırdı...
Galip takımı bozmama kararı alan Rijkaard, sahaya Diyarbakır maçındaki kadro ile çıktı. Şekil olarak dörtlü defans gibi gözüken, ancak fiiliyatta Sabri ve Caner’in esas görevlerinde fazla görülmediği G.Saray, defansı Neill ve Hakan ikilisiyle kontrol etti. Sarı kırmızılılar Elano ve Mehmet Topal ile oyun kuruyor, geçen hafta olduğu gibi Keita, Baros ve onların arkasında Arda ve Santos ile gol arıyordu. Ve beklenen ilk gol Keita ile gelirken, Baros’un rakip defansı rahatsız etmesi, Galatasaray’ı rahatlatıyordu. Zaten Neill ile Hakan’ın arkada son ikili olarak kalması Baros ve Keita’nın etkili oyununun sonucuydu. Özellikle geçen hafta 3 gole imza atan Baros, dün gece attığı golden çok daha fazlasını kaçırdı. Golcünün attığı golde Arda’nın payı oldukça fazlaydı. Ancak kaptanın o alıştığımız etkinliği çok da fazla değildi. Zaten hocası da ilk değişikliği onunla yaptı. Tribünlerin Arda’ya yaptığı destek alkışları, Arda’yı fazla enterese etmedi..
Galatasaray dün gece Manisa’yı yenerken, hem uzun bir aradan sonra deplasmanda galibiyet aldı, hem de zirve yarışının son haftaya kadar sürdüreceğini bir kez daha gösterdi. Cim bom dün gece attığından çok daha fazlasını kaçıran bir görüntü verdi. Ancak sarı kırmızılılar her maçta olduğu gibi yine kalesinde gol görmeden rahat edemedi. Manisa attığı golden sonra rakip kaleyi hatırladı, ancak zaman beraberliğe yetmedi. Rijkaard’ın son Sabri-Emre değişikliği tamamen skoru koruma adınaydı.

Yazarın Diğer Yazıları