Aslan uygun adım

UEFA Kupası'nı kazanarak adını futbol tarihine altın harflerle yazdıran Galatasaray, bu başarıyı bir kez daha yakalama hedefine bir adım daha yaklaştı. Tobol, Netanya'dan sonra Levadia'yı daha rahat geçen sarı-kırmızılılar, bu turun ilk maçında Avrupa Ligi'ne "merhaba" dedi.
Galatasaray dün gece diğer maçlarda olduğu gibi yine üstün olan taraftı... Maçın başından sonuna kadar rakip sahada oynayan Aslan, topu biraz daha dikine kullanabilse, oyuna golle bile başlayabilirdi.
Aslan'ın dün geceki misafiri, kendisine rakip olacak bir ekip değildi. Galatasaray, hocasının dediği gibi kendi oyununu oynadı. O kadar çok yan pas yaptı ki, ilk yarıda ancak iki gol atabildi.
Dün gece sahanın yıldızı Keita'ydı. Fildişi Sahilli futbolcu, Tallinn'i hallaç pamuğu gibi attı. Eğer Arda, Aydın, Ayhan, biraz daha Keita'ya ayak uydurabilselerdi; sarı-kırmızılılar tarihi farkı yakalayabilirdi.
Sarı-kırmızılılarda dün gece Sabri, zaman zaman Ayhan ve Aydın takımının en etkisiz futbolcuları olarak göze battı.
Galatasaray, ilk maçta aldığı bu skorla Avrupa Ligi'ne adını yazdırdı. Bu maçın önemli bir özelliği de haftalardır gol atamayan Baros'un siftah yapmasıydı. Sarı-kırmızılılar artık Avrupa Ligi'nde oynayacak. Ancak bu maçlardaki rakipleri şimdikiler kadar kolay olmayacak.

Yazarın Diğer Yazıları