Aslan’ın yarası ağır!

Geçen hafta Kasımpaşa’yı farklı bir skorla yenerken, ortaya koyduğu güzel futbol ile ligde fırtınalar estiren G.Saray, çekinerek geldiği Eskişehir’de tam anlamıyla dağıldı..
Sezon başında üst üste aldığı 6 galibiyeten sonra Ali Sami Yen’de rakibi ile berabere kalan sarı kırımızılılar, Eskişehir’de ayni hatayı bir kez daha yapmak istemiyordu..Ya da öyle olmalıydı..
Ancak dün gece Galatasaraylılar sanki otobüsle uzun bir yolculuktan sonra maça çıkmış bir takım hüviyetindeydi. Kazanan onbiri bozmayan Hollandalı, Kasımpaşa maçının kadrosundan Santos’un yerine bir tek Elano’ya görev vermiş, orta alanı biraz daha defansa dönük bir hale getirmişti. Ancak uzun bir aradan sonra nihayet kendine gelmiş Santos’u kesmenin de bir mantığı yoktu..
Zira dün gece Kasımpaşa maçında fırtınalar estiren takımının yerinde koşamayan, top kaybeden, yorgun ve güçsüz bir armada vardı. Hele yedikleri ilk golde yaptıkları pas hataları G.Saray’a hiç yakışmadı. Ancak hakemin gol vuruşunu yapan Koray’ın topu elle düzeltmesini görmemesi de tam bir skandaldı. Ayni futbolcunun daha öncede topu elle düzeltmesini hakem yine görmemezlikten gelmişti.
İkinci yarıya hareketleneceği beklenen G.Saray’ın kalesinde ikinci golü görmesi da tam bir defans zaafıydı. Rijkaard’ın, ikinci yarıya yerlerde sürünen Mehmet Topal’ın yerine Santos’u alarak başlaması oyuna hareket getirdi.
Kazanılan penaltı’da Santos’un kişisel ısrarı vardı. Penaltııyı gole çeviren Elano, bu vuruşun dışında oyunda hiç etkili olamadı. Kasımpaşa maçında sahanın yıldızları olan Arda, Keita ve Jo Eskişehirde birer hayalet gibiydi..
Dün gece Eskişehir’de G.Saray’ın korktuğu başına geldi. Sarı kırmızılar liderliği kaybetmedi ama bu sonuçla şampiyonluk yolunda büyük yara aldı..

Yazarın Diğer Yazıları