Topbaş'ın 'pazartesi' sendromu

Topbaş'ın 'pazartesi' sendromu
Topbaş'ın 'pazartesi' sendromu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yarın okulların açılmasıyla birlikte trafikte yoğunluk olacağını belirterek,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yarın okulların açılmasıyla birlikte trafikte yoğunluk olacağını belirterek, vatandaşlara toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini önerdi.

İstanbul’da okulların açılmasıyla birlikte trafikte yaşanacak sıkışıklık, hem vatandaşı hem de yöneticileri düşündürürken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sorunu kendince çözerek vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi. Pazartesi günü başlayacak olan eğitim ve öğretim dönemi için Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Topbaş, 1994-1998’de Recep Tayyip Erdoğan ve 2004’den bu yana da kente başkanlık yaptıklarını unuturcasına ’trafikte geçmişten gelen sıkıntıları aşmak kolay değil’ dedi.
Topbaş, “Metrolar, metrobüsler ve diğer toplu taşıma araçlarındaki yoğunluğu artırmamıza rağmen kent hareketliliği içerisinde zorunlu olan yol genişletme çalışmaları ciddi problem yaşatmakta. Ders başı itibariyle yol çalışmaları durduruluyor. Pazartesi ve salı ağrılıklı olarak, okul çevresi başta olmak üzere ana caddeler üzerindeki çalışmalar toparlanacak” diye konuştu. Topbaş, 2013-2014 ders yılı itibariyle İstanbul’da 2 milyon 700 bin öğrencinin, ilk ve ortaöğretimde 104 bin eğitimcinin ders başı yapacağını söyledi.

Ücretsiz taşınacak
İlk hafta itibariyle toplu taşıma araçlarının kullanılmasının üzerinde durduklarını aktaran Topbaş, “Yarın 06.00-13.00 saatleri arasında toplu taşıma, İETT, halk otobüsleri, şehir hatları, tramvay, metrobüs, metro ve hafif metrolar ücretsiz olacak. İlk iki gün toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini ve mümkün mertebe bireysel araçların kullanılmamasını İstanbullular’dan rica ediyorum” dedi. Okulların açılmasıyla beraber 11 bin servis aracı ve çocuklarını okula götürmek için yola çıkan veliler de hesap edildiğinde trafiğe 20-25 bin araç daha ekleneceği tahmin ediliyor.