Avantaj Rize'de

Kazanmanın yarısı inanmaktır.. Önce inanacaksınız, sonra da sahada hırsınızı,  kazanma isteğinizi ve mücadele gücünüzü ortaya koyacaksınız. Kazanırsınız yada kaybedersiniz..
Hafta içinde Rizespor'un başına getirilen Erdoğan Arıca, 3-5 günlük süre içinde taktik ve teknik olarak takıma bir şey kazandırmaz elbette. Ama futbolcularını çok iyi motive edebilirdi. Zaten teknik adam değişikliklerinin ilk maçlarda sahaya olumlu yansıdığını görüyoruz.. Dün için pek birşey söylenemez. İşin açıkçası Arıca'nın Beşiktaş'ı yenmek gibi bir istek ve arzusu yoktu. Bunu maç başında kameraların karşısında söyledi. "Bizim için lig çok daha önemli" söylemi, bu maçı ne kadar ciddiye aldığı ve futbolcularını ne kadar motive ettiğinin göstergesiydi..
Kupa maçları özellikle Anadolu takımları için büyük bir getiridir.. Her puan, her galibiyet paradır. Ekonomik açıdan sıkıntı yaşayan kulüpler kupaya büyük önem verirler. Bir başka anekdot... Bundan önceki turda iki takım da aynı grupta yer aldı. O maçı da İstanbul'da Rizespor kazandı.. Dün de yendi. Ancak oyunun son çeyreğinde sığdırılan gole kadar, Rizesepor bunu çok daha erken yapabilirdi. İkinci yarıda Riberio'nun oyuna girmesiyle orta sahada biraz hareketlenen Karedeniz ekibi üstünlüğü yakaladı. Bu rövanş için yeterli olur mu, olmaz mı bunu İnönü'de göreceğiz.
Peki Beşiktaş ne yaptı?. Onca oyuncu kadrosuna karşın Beşiktaş ilk yarıda bir iki pozisyon buldu. Bunları Bobo ve Nobre ile değerlendiremedi. Beşiktaş'ın nasıl, hangi sistemle oynadığı belli değildi. Orta sahada Ricardinho zaman zaman iyi paslar da attı.. Biraz da Serdar Özkan vardı. Her iki yarıda dikine üç kez Rizespor ceza alanına kadar girip çıkardı. Bobo, Nobre hele hele Holosko yokları oynadılar. Holosko Beşiktaş'a geldiğinden beri kayıp. Oyuna hiç mi etkisi olmuyor, oluyor elbette. Ama bu kadar mı olmalıydı, bana göre hayır.. Beklentiler, çok daha üst düzeyde. Ama Holosko'nun henüz bu beklentilere cevap verdiği söylenemez. Ertuğrul Sağlam'ın da işi pek ciddiye aldığı söylenemez. Hem kupayı isteyeceksiniz, hem de en az 3 ay oynamamış, sakatlıktan yeni çıkmış Gökhan Zan'ı sahaya sürdü. Golde Gökhan'ın hatası vardı. Geriye düşen Beşiktaş bu dakikadan sonra futbolu bırakıp işi kavgaya döktü. Gergin olan Karadeniz havası, iyice gerildi.
Sonuç olarak Rizespor bu sezon Beşiktaş'ın karşısına üç kez çıktı, hiç boyun eğmedi. Mütevazı kadrosuyla iki galibiyet, bir de beraberlik aldı. Şimdi İstanbul'a rövanşa daha avantajlı gidecek.

Yazarın Diğer Yazıları