Bahçeli, " Sayın Cumhurbaşkanımız Alanya'yı il yapsın"

Bahçeli, " Sayın Cumhurbaşkanımız Alanya'yı il yapsın"
Alanya Belediyesince düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Bahçeli, Erdoğan'a seslenerek "Sayın Cumhurbaşkanımız Alanya'yı il yapsın" dedi.

Devlet Bahçeli, Alanya Belediyesince düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türk milletinin insanlık aleminde her zaman muhkem ve muteber bir mevkide bulunduğunu söyledi.

Tarih boyunca Türk milletinin vatanlaştırdığı toprakları sömürmek, tüketmek ve yok etmek gibi barbarca bir düşünceye kapılmadığını vurgulayan Bahçeli, "Tam tersine daima yaşamayı ve yaşatmayı hedeflemiştir. Bu anlayış tarihimizin her safhasında müstesna bir yer tutmuştur. Şeyh Edebali, Osman Gazi'ye vasiyetinde 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyerek seslenmiştir. Üç kıta ve yedi iklime hükmeden kudret işte bu anlayış ve ahlakla filizlenmiş, koca bir çınara dönüşmüştür" diye konuştu.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN..."

Açılışın ardından meydanda toplanan bazı vatandaşların taşıdığı, "İl olmak istiyoruz" yazılı pankartları gördüğünü belirten Bahçeli, "Böyle mütevazı, olgun, anlayışlı bir talebi cumhurbaşkanı hükümet sisteminin uygulamaya geçtiği günde Sayın Cumhurbaşkanımızın buna cevap verip Alanya'yı il yapmasını sizler gibi bizler de istiyoruz" dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçeye 3 yılda 304 milyon lira değerinde 216 eserin kazandırıldığını, hiç kredi kullanmadan kendi öz sermayeleriyle her şeyin en iyisini yapmaya çalıştıklarını bildirdi.

İlgili Haberler