Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert yanıt!

Erdoğan'dan Bahçeli'ye sert yanıt!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’nin “Kavurmacı” ile ilgili sözlerine sert yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel’de gerçekleştirilecek olan NATO liderler zirvesi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Devlet Bahçeli’nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile ilgili dünkü grup toplantısında sözleri hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

“Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden bunu somut olarak ortaya koyması lazım. Hep söyleriz, hukukta bir kaide var, 'müddei, iddiasını ispatla mükelleftir. AK Parti, FETÖ ile mücadele konusunda elinden gelen gayreti gösteriyor. Elde somut bilgisi, belgesi olan var mıdır? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın damadı yargıya intikal etmiş bir durumu var. Bizim burada müdahale etmemiz, söz konusu değil. Kaldı ki beraat değil denetimli serbestlik var. Yargılanma süreci devam ediyor. AK Parti’yi kimse bu konuda suçlayamaz, kimsenin hakkı da haddi de değildir. Herkesin kendi içine baksın, kendi içindekilerini temizlesin.”

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

FETÖ ile mücadelede kafa karışıklığına, ikircikli tavırlara, hatırlı isimlerin korunmasına hiç gerek ve yer yoktur. Bu doğru ve ahlaki de değildir. Aksi olursa milli vicdanda çukur açılacaktır. Şunun yakınıydı, bunu damadı demeden, bunların gözünün yaşına dahi bakmamak şarttır. Şu işe bakınız ki ortada siyasetçi yoktur. Bakan, başbakan veya cumhurbaşkanı olması muhtemel kimseden bahis açılmamıştır. Yer yarılmış FETÖ'nün siyasi ayağı yerin dibine geçmiştir. Cumhurbaşkanı gözünün yaşına bakmayacağız 'isterse babamın oğlu olsun' görüşündedir. Biz bu görüşü isabetli buluyoruz. Artık bahane tükenmiştir.
 

İlgili Haberler