Bahçeli son görüşmede Erdoğan’ı hangi konuda uyardı: Bunu sakın yapmayın muhalefet kazanır

Bahçeli son görüşmede Erdoğan’ı hangi konuda uyardı: Bunu sakın yapmayın muhalefet kazanır
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Saray'daki son görüşmesinin perde arkası ortaya çıktı.

Siyasette 50+1 tartışmaları devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin cumhurbaşkanı seçimine ilişkin bu kuralın değişmemesi konusunda mutabık kaldığı belirtiliyor.

Yeni Şafak''ın haberine göre Erdoğan ve Bahçeli’nin, önceki gün Saray''da yaptığı görüşmenin olumlu bir havada gerçekleştiği öğrenildi.

İki isim randevuda son zamanlarda dillendirilen cumhurbaşkanı seçilebilmesi için gerekli olan 50+1’i de değerlendirdi. Bahçeli, görüşme öncesi son MHP Grubu’nda tartışmalara, “Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50 +1’dir” ifadeleri ile net tutumunu göstermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, önceki günkü AKP Grubu’nda sorular üzerine “Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler. Bu konularla, özellikle anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur” ifadelerini kullanmıştı.

BU MUHALEFETİ GÜÇLENDİRİR

Söz konusu mesajların ardından yapılan ikili zirvede ise Bahçeli’nin Erdoğan’a, “yüzde 50+1’in tartışmaya açılmasının muhalefet cephesini güçlendireceğini ve sistem üzerinde meşruiyet tartışmalarına yol açabileceğini ve Cumhurbaşkanlığı makamının yıpratılmaya çalışılacağını” söylediği belirtiliyor. Erdoğan’ın da Bahçeli’yi onayladığı öğrenildi.

Saray''da gerçekleşen son görüşmede Bahçeli Erdoğan''a "Türk Dünyası Haritası" hediye etmişti.

İlgili Haberler