Ahmet Hakan ile Abdülkadir Selvi ağız birliği etmişler gibi aynı şeyi yazdı! Saray’ın son hamlesi ikisini birden telaşlandırdı

Ahmet Hakan ile Abdülkadir Selvi ağız birliği etmişler gibi aynı şeyi yazdı! Saray’ın son hamlesi ikisini birden telaşlandırdı
İki Hürriyet yazarı bugünkü köşelerinde gündemdeki 50+1 sistem tartışmasına değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile Saray''da yaptığı görüşmede "50+1’in mahsurlu olduğunu anladık. 50+1’i o zaman bu kadar sıkı bir şeye bağlamamamız gerekirmiş. Onun farkına vardık” demişti.  

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, konuya ilişkin olarak, "Anayasa toplantısında 50 +1''in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye''yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum. Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık. 50 + 1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak." açıklamasını yapmıştı.

MHP lideri Bahçeli de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cemil Çiçek''in açıklamasını "kuşku verici" olarak yorumlamış, "Bu tuhaf ve tahrip gücü yüksek sözlerin benzerini, Türkiye''nin istikrarsızlığa gömülmesini, siyasi anlaşmazlıkların içine düşmesini isteyen çevreler de ileri sürüyor. Sayın Çiçek, sizin kafanızda, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Varsa ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz? Açıkla da bilelim, niyetini öğrenelim. Türkiye''nin kaostan, işgalden, imhadan kıl payı kurtulduğunu ne çabuk hafıza kayıtlarından çıkardınız. Buradan ne yapmaya, kimlere şirin görünmeye çalışıyorsunuz?" diye konuşmuştu.

AHMET HAKAN: BİR TEK İKTİDARA ZARARI VAR

Bu tartışmanın bir tek iktidar kesimine zararı var diyen Ahmet Hakan,  "Kimseye faydası yok. Çünkü bunun önümüzdeki seçimde gerçekleşme ihtimali teknik olarak çok ama çok zayıf. Zararı iktidara. Çünkü muhalefet, “Kazanamayacaklarını anladılar, böyle bir yaklaşım sergiliyorlar” deme imkânını elde eder" diye yazdı. 

ABDÜLKADİR SELVİ: İKTİDARIN ALEYHİNE İŞLER

Abdülkadir Selvi ise "AK Parti ‘50 artı 1’i değiştirecek mi?" başlıklı yazısında "Seçime giderken AK Parti’nin yüzde 50 artı 1’i değiştirmek istemesi, ''Bunlar kazanamayacağını anladı, o nedenle yüzde 50 artı 1’i aşağıya indirmek istiyor'' algısına neden olur. Seçim sürecinde kaybediyor görüntüsü her zaman iktidarın aleyhine işler" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler