AHBAP Datça İçin Bakanlığın 15 katı para ayırdı

AHBAP Datça İçin Bakanlığın 15 katı para ayırdı
Aile Bakanı Derya Yanık, Datça'da süren yangında bölgeye 500 bin TL kaynak gönderileceğini açıkladı. Haluk Levent'in başkanlığını yürüttüğü AHBAP ise bakanlığa 15 kat fark atarak yangın için 7.5 milyon TL ayrıldığını duyurdu.

Muğla''nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesinin Kocadağ mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Alevler rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Akşam saatlerinde de rüzgârın etkisini sürdürdüğü bölgede yangına müdahale sürüyor.

BAKAN YANIK: YANGIN BÖLGESİNE 500 BİN TL KAYNAK GÖNDERİYORUZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Datça''da süren yangında Datça Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı''na 500 bin TL kaynak gönderileceğini açıkladı.

Bakan Yanık, şu ifadeyi yazdı:

"Bölgedeki vatandaşlarımızın acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için Datça Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 500.000 TL kaynak gönderiyoruz. Muğla, Datça’da bugün başlayan yangında ekipler sahada yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Yangın sebebiyle tahliye edilen hanelere 3.000 TL nakdi destek ödemelerini başlattık."

HALUK LEVENT: AHBAP İLK ETAPTA 7.5 MİLYON TL AYIRDI

Sanatçı Haluk Levent''in başkanlığını yürüttüğü, Türkiye''nin çeşitli yerlerinde örgütlenerek sosyal sorumluluk etkinliklerine imza atan Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) yangına yardım yapılacağını açıkladı.

Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yangın için 7.5 milyon TL ayrıldığını duyurdu.

Levent gönderisinde, "Şu an meydana gelen-gelecek olan yangınlardan, sel baskınından zarar gören vatandaşlarımıza hem belediye yetkilileri hem de valilikler muhakkak ki destekte bulunacaktır. Ahbaplar olarak bizlerin de sofrada tuzu olsun istedik. İlk etapta 7.5 milyon ₺ ayırdık" ifadesini kullandı.

BAKANLIK AHBAP’TAN 15 KAT FARK YEDİ

AHBAP’ın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın alevlerin açtığı yaraları sarmak için ayırdığı kaynaktan 15 kat fazlasını ayırması sosyal medyada vatandaşların tepkisini çekti.

İlgili Haberler