Yangının devam ettiği Datça’da belediyenin yardım listesi tepki çekti. Öyle bir içecek yer aldı ki

Yangının devam ettiği Datça’da belediyenin yardım listesi tepki çekti. Öyle bir içecek yer aldı ki
Datça’da çıkan yangınla ilgili belediye tarafından yayınlanan yardım listesinde Redbull isminin açıkça kullanılması sosyal medyada tepki çekti.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN- ÖZEL HABER

Datça’da dün başlayan orman yangını halen devam ediyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken yangına Türk Hava Kurumu’nun hurda, uçmaz denilen uçaklarıyla müdahale edilmesi dikkat çekti.

Diğer taraftan yangın bölgesiyle ilgili yardım kampanyası başlatılırken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Datça Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı''na 500 bin TL kaynak gönderileceğini açıkladı. Sanatçı Haluk Levent ise bölgeye yardım amacıyla 7.5 milyon TL ayrıldığını duyurdu.

Datça Belediyesi de yangına müdahalede kullanılmak üzere bir yardım listesi paylaştı. Listede; ekmek, kaşar, ayran, su, göz damlası, ağrı kesici, powerbank, konserve gıda, plastik çatal-kaşık gibi malzemeler yer alırken Redbull’un da listede yer alması tepki çekti.

Bazı sosyal medya kullanıcıları enerji içeceği yerine bir markanın isminin direkt yazılmasına tepki gösterdi. Bazı kullanıcılar ise, bazı ürünlerin isimlerinin markalaştığını öne sürerek paylaşımda bir sıkıntı olmadığını savundu.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

İlgili Haberler