Barış sürecinin amacı barış mı?

İktidar ve yanlısı televizyonlarda sakallı sakalsız bir sürü adam toplanmış: “Yahu ne var ki bunda. İşte analar ağlamayacak, çocuklarımız ölmeyecek”  deyip duruyorlar.
Bunların büyük bir çoğunluğu güneyimizdeki kukla İsrail devleti için düzenlemeler yapılmakta olduğunu bilir ama ya gafildirler ya da cahil.
Hadi diyelim ki 5 bin yıllık bu Siyonist projesini bilmiyorlar, hiç olmazsa Öcalan’ın  “adamlarımızı bırakmayız, daha İran var, Suriye var”  dediğini hatırlarlar.

 


***

 


Şimdi anlaşılıyor Vehbi’nin kerrakesi. Öcalan’ın ikide bir TBMM’ye atıfta bulunmasının ardında nasıl bir tuzak gizliymiş, yeni yeni anlıyoruz. Meclis’ten geçirilecek bir kararın onları da bir, “taraf”  yapacağını onun için de  “hadi gidin” demekle gidilmeyeceğini neden söylediğini anlıyoruz.
Meydanlarda “statü statü”  diye çığrıştıklarının sebebi buymuş. Adalet Bakanı,  “Meclis’te yasal düzenlemeye ihtiyaç olabilir” diyor. Yani PKK’nın terör örgütü halinden çıkarılıp düzenli bir ordu veya  “taraf” haline getirilmesi tezgahı. Bunun sonu da Helsinki Sözleşmesi’ne gidiyor. Yani, yeni model Wilson Prensipleri.

 


Bizim Gazi Meclis ne hallere düşürüldü!..

 


Kemal Paşa’ya Başkumandanlık Meydan Muharebesini yönetme görevi veren ve Polatlı’ya kadar yaklaşmış bulunan Yunan ordusunu, patronları İngilizlerle birlikte def eden Atatürk’ün Gazi Meclis’i ne hale getirilmeye çalışılıyor! Cumhuriyetin bütün kazanımlarını harcadılar, özelleştirmelerle. Şimdi de bağımsızlığımızı parçalamak istiyorlar. Elbette bunu yapamayacaklar. Bütün Türkiye ayakta. Silivri kararları için, işçi haksızlıkları için, eğitim haksızlıkları için, kendi mülkünün tapusunu koruyabilmek için, tarlası toprağı, ırmağı denizi için ayakta. Her yerde milli anayasa toplantıları yapılıyor. Yüzde 6’lık bir oyla, 750 bin kişilik ordusu olan kos koca Türkiye ile başa çıkmaya çalışıyorlar. Meclis’teki ağlama korosu da Başbakan’ın okuduğu Çanakkale Şehitleri şiirini dinlerken gene gözyaşı döktü. Gözyaşı dökerken Akif ’in  “Hakk ve istiklal” vurgularına dikkat etmediler. Onların işi sadece ağlamak.

 


***

 


İngiliz Times gazetesi Erdoğan’ı, Atatürk’ün ‘Gençliğe Hitabesi’yle eleştiriyor. Buna Times da Ergenekoncu olmuş mu diyecekler?

Yazarın Diğer Yazıları