Başbuğ'dan Ergenekon Davası açıklaması : Ben neyin sanığıyım

Başbuğ'dan Ergenekon Davası açıklaması : Ben neyin sanığıyım
Genelkurmay eski Başkanı Org. İlker Başbuğ, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan Ergenekon davasıyla ilgili açıklama yaptı. Başbuğ;, “FETÖ üyesi savcı ve hakimlerin hazırladığı iddianameler ve kararları, bugün hala ‘Var ola

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ yeniden görülen Ergenekon Davası'na ilişkin çok gündeme getirilmeyen bir ayrıntıyı anlattı. Başbuğ “FETÖ üyesi savcı ve hakimlerin hazırladığı iddianameleri ve kararları bugün hala ‘Var olarak kabul ederseniz’ yasallık kazandırmış oluyorsunuz” dedi.

 

“BUNLARIN SORUŞTURMALARINI, İDDİANAMELERİNİ, KARARLARINI NASIL KABUL EDEBİLİRSİNİZ? 

“Ergenekon davasında görev yapmış hakimler ve savcılar FETÖ üyesdir. Bu yargılamayı da örgüt adına yaptılar." dedi. 

“Bunu aynı şekilde, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun da raporunda bu durumu dile getirdiğini belirten Başbuğ, "Şimdi bu raporlardan hareket ettiğimiz zaman şu ortaya çıkıyor; o halde bu Ergenekon davasındaki iddianameleri hazırlayanlar daha önce soruşturmaları yapanlar ve yargılama sürecini yapan hakimler. O halde FETÖ üyesi olan kimselerdir ki bütün raporlar belgeler bunu teyit ediyor . Şimdi siz bunların yaptıkları soruşturmaları iddianameleri yargı kararlarını nasıl kabul edebilirsiniz ki ? FETÖ üyesi savcı hakimlerin hazırladığı iddianameler ve kararları siz bugün hala var olarak kabul ederseniz ki verilen ara kararda biraz bu noktayı gösteriyor; o zaman siz diyorsunuz ki ‘Bunların hazırladığı iddianamelere aldığı kararlara da değer veriyoruz.’ Bir noktada bunların bazı şeylerini doğruluyorsunuz.”

"17-25 Aralık ve darbe girişimine gelince FETÖ, Bu davaya gelince unutuyorsunuz” diyen Başbuğ şunları ekledi: 

“Dolayısıyla beklenen karar bence şöyle olmalıydı.FETÖ’cü hakimler tarafından verilen bu kararların Ergenekon davası ile ilgili olarak Danıştay cinayeti gibi davaları ayırınız, dosyadan ayrılsın. Onlar ayrı bir konu ama bu gibi dosyadan davalar ayrıldıktan sonra hala biz sanık olarak görünüyoruz. Şu an ben neyin sanığıyım? Bu insana ağır geliyor. Beni, sanık FETÖ’cü hakimler, savcılar yaptı. Hala, hukuki olarak ‘sanık’ etiketiyle isimlendiriliyorum. Şimdi ben ve arkadaşlarım bu duruma nasıl isyan etmeyecek?”

 

İlgili Haberler