Bedelli askerlikte o tarihte başvuran 61 bin TL daha az ödeyecek

Bedelli askerlikte o tarihte başvuran 61 bin TL daha az ödeyecek
Bedelli askerlikte o tarihte başvuru yapan 61 bin TL daha az ödeyecek. Bedelli askerlik yapmak isteyen ancak bu fiyat farkından etkilenmek istemeyenler için kritik tarih belli oldu.

2019'da çıkan kanunla birlikte bedelli askerlik artık kalıcı bir hale geldi. 6 ay boyunca askere gitmek istemeyenler 122 bin lira olan ücreti ödeyerek bedelli askerlik yapabiliyor. Bedelli askerlikte 1 aylık temel askeri eğitimin ardından askerlik görevi yapılmış sayılıyor.

Ocak 2024 tarihi itibariyle bedelli askerlik ücretlerine de zam gelecek. Takvim’in haberine göre, memur zammı yüzde 49 olursa 59 bin 952, yüzde 50 olursa ise 61 bin 175 lira bedelli askerlikte ücret farkı meydana gelmiş olacak. Bedelli askerlik yapmak isteyen ancak bu fiyat farkından etkilenmek istemeyenler için kritik tarih belli oldu.

6 AYDA BİR FİYAT ARTIYOR

Ocak tarihi itibariyle bedelli askerlik ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapılacağı tahmin ediliyor. Zamlı fiyattan etkilenmemek için ise başvuru tarihi büyük önem taşıyor. Bedelli askerlik ücreti her 6 ayda bir memur maaş zamlarına göre değişiklik gösteriyor. Bu artıştan etkilenmemek için 12 gün içinde bedelli askerliğe başvuru yapılması gerek.

SON BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

Bedelli askerlikte zamlı fiyattan etkilenmemek için son gün 29 Aralık olarak belirlendi. Mesai bitimine kadar başvuru yapılırsa 122 bin 351 bin 4 kuruş ödenecek ancak yoklama kaçağı ya da bakaya kaydı olan kişiler bu ücrete ilaveten ek bedel daha ödeyecek. Geçerli yasal mazeret süreleri hariç yoklama kaçağı ya da bakaya kalınan toplam süre her bir ayı için ödenecek ek bedel bin 784 lira 29 kuruş. 29 Aralık’tan sonra başvurusunu yapanlar ise zamlı fiyat ödemiş olacak.

OCAK AYINDA BAŞVURAN NE KADAR ÖDEYECEK?

Memur maaş katsayısında önümüzdeki ay yaklaşık yüzde 50 artış olması bekleniyor. Kesin oran 3 Ocak tarihinde açıklanacak enflasyon verileriyle belli olacak. Bedelli askerlik tutarı, eğer memur maaş katsayısı yüzde 49 artarsa 182 bin 303 liraya, yüzde 50 artış halinde de 183 bin 526 liraya artacak. Buna göre 59 bin 952 ile 61 bin 175 lira arasında bir fark olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.