Beşiktaş başaramadı!

Beşiktaş dün gece zoru başaramadı..
Dün geceki maç gerçekten zordu. Zira rakip Şampiyonlar Ligi'nde iyi gitmiyordu. Halbuki onlar bu ligde kupa kaldırmaya alışmışlardı. Ve onlar için bu maç çok önemliydi. Hatta ya devam edecekler, ya da havlu atacaklardı. Bunun için de önlerindeki tek sonuç; galibiyetti..
Beşiktaş'ın ise bu maçtan çıkartacağı bir puan çok iyi, alacağı üç puan ise çok çok iyiydi. Gerçi Kartal, bu rakibi daha önce İstanbul'da yenmeyi başarmıştı. Ancak bu kez bu o kadar kolay değildi..
Maç öncesinde oluşan iki düşünce vardı. Birincisi, Beşiktaş bütün planlarını bir puana göre yapacak. Ki en mantıklısı buydu. İkincisi, biz bu takımı yendik, burada da yeneriz düşüncesiydi. Bence Kartal planlarını ilk düşünceye göre yapmalıydı. Zira İngiltere'de alınacak bir puan umutların sürdürülmesine yeter ve artardı. Beşiktaş dün gece maça kadro yapısıyla görüldü ki ilk düşünceyle çıkmıştı. Bütün planlar bir puan içindi ve bu düşünce gole kadar işledi. Diatta Crouch'u iyi marke ediyor, Delgado'nun yardımıyla 5'li orta saha rakip ataklarını etkisiz hale getiriyordu. Ancak ne yazık ki, önce Cisse'nin daha sonra da Hakan'ın pasıyla yenen gol bütün planları alt üst etti. Kaleci Hakan verdiği bu pas ile yenilgiyi hazırlayan kişi oldu. Çünkü yenen bu golün ardından ortaya çıkan "Biz bu takımı İstanbul'da yenmiştik" düşüncesi Beşiktaş'ın sonu oldu. Bu dakikadan sonra savunma güvenliğini elden bırakan Kartal, ikinci golü de kalesinde gördü. 
Beşiktaş dün gece zoru başaramadı..
Başaramadı çünkü; Hakan özellikle son maçta büyük hatalar yapmıştı ve hala o hataların altında eziliyordu. Gökhan Zan'ın yokluğu defansı tedirgin etmişti. Orta sahada son maçtaki kötü oyun aynen devam etti. Cisse, Koray, Mehmet Sedef ile Serdar Özkan yine etkili olamadı. Bu bölgedeki zayıflık defansı zor durumda bıraktı.
İkinci yarı başlarken Ertuğrul Sağlam, Serdar Özkan'ın yerine, Ali Tandoğan'ı aldı. Ancak bu değişiklik, oyunda farklılık yaratmadı. Maçın mutlak hakimi Liverpool'du ve bu üstünlük Beşiktaş'ı dağıttı.
Beşiktaş dün gece zoru başaramadı.
Başaramadı çünkü; Liverpool maçın mutlak hakimiydi oyun kurdu, pas yaptı, mücadele etti, pozisyona girdi, goller attı. Beşiktaş ise İstanbul'da yendiği rakibinin gollerini yalnızca seyretti...

Yazarın Diğer Yazıları