Beşiktaş bayramı...

Kayseri’de hiç beklemediği yenilgi ile liderliği, üç puanı ve yenilmezliğini kaybeden Beşiktaş’a, bu kötü günlerin ardından gelen Kocaeli karşılaşması sanki kurtuluş maçıydı. Zira Körfez ekibinin son günlerdeki durumu hiçde iç açıcı değildi. Stada gelen bütün Beşiktaşlılar bu maçın bir şans olduğunu düşünüyordu..
Ancak karşılaşmaya çok iyi başlayan Körfez ekibi, siyah beyazlıların daha uyanmasına izin vermeden iki gol ile öne geçti..Daha maçın başlarında bu sezon Beşiktaş’ın en başarılı, Mustafa Denizli’nin en güvendiği iki yabancısı Sivok ve Zapatocny’in hataları kahrediciydi. İlk golde Sivok Taner’e buyur geç derken, ikinci golün ortasında bu kez Zapo yine Taner’e buyur güzel bir asist yap der gibiydi..
Yenen bu iki şok golden sonra bile taraftarların muhteşem desteği Beşiktaş’ı ateşledi. Siyah Beyazlılar bu destek ile gerçek oyunlarını ortaya koymaya başladılar. Rakip alana daha çok futbolcuyla çıkan Beşiktaş oyunu Kocaeli sahasına yıkarak, hakimiyeti de eline aldı.  Beşiktaş önce Delgado’nun muhteşem vuruşunda Nobre’nin atağıyla kazandığı ilk gol ve Holosko’nun inanılmaz fırsatçılıyla attığı ikinci gol ile oyuna dengeyi getirdi.
İkinci yarıda ise Beşiktaş kaliteli futbolcuları ile kendi kimliğine kavuştu. Sivok ve Ekrem daha çok ileri çıkmaya, Delgado, Tello, Holosko ve Nobre dalga dalga Kocaelinin üstüne gelmeye başladı. Hatta Denizli’nin Cisse yerine Gökhan Zan değişikliği bile Beşiktaş’ın bu hızını kesemedi. Delgado ile Nobre’nin muhteşem  golleri ve Bobo’nun tek golü Kartal’ın galibiyetini ilan etti..Beşiktaş dün gece yediği iki şok golden sonra ortaya koyduğu muhteşem oyunla gecesini bayram etti. Maçın iki kahramanı Nobre ile Delgado’ydu...

Yazarın Diğer Yazıları