Beşiktaş eskisi gibi!

Türkiye Kupası’nda grubundaki ilk iki maçını kazanan Beşiktaş’ın bu maçta alacağı sonuçtan çok, ortaya koyacağı oyun ilgilendiriyordu, Siyah Beyazlılara gönül verenleri..
Mustafa Denizli ile ligde çok da başarılı olamayan Beşiktaş’ın, ikinci yarı hazırlıklarını nasıl geçirdiği bu maçta belli olacaktı. Hatta, herkese şampiyon olacaklarını her toplantıda üstünü basa basa tekrarlayan Mustafa Denizli’nin neler yapacağını doğrusu merak ediyordu..
Tecrübeli hoca bu maça yaptığı yenilik ile başladı. Sivok’u Beşiktaş’ın başında çıktığı ilk maçta aldığı yere geri döndüren Mustafa hoca Zapatoncy’i de ilk olarak ön liberoda denedi. Denizli bir de bu maçta uzun süredir şans vermediği Hakan, Bobo ile Uğur’u ilk onbirde oynatmıştı..
Peki bu değişiklikler Beşiktaş’a neler getirmişti..
Beşiktaş, ilk yarıda ikinci ligin bu genç ekibi karşısında top kendi ayaklarındayken iyi, ancak top rakipte iken kötüydü.. Çünkü, Sivok-Zapatocyn değişikliği bana göre çok da olumlu değildi. Niye olumlu değildi. Çünkü, Zapatocyn, Uğur, Tello ve Serdar Özkan’dan kurulu orta sahası yine eskisi gibi çok fazla ilere dönüktü ve Nobre ve Bobo ile başlanan bir maçta bu kadar ileri dönük bir orta saha, Beşiktaş’ın defansını zor durumda bıraktı. Hatta deyim yerindeyse ’orta saha bomboştu’. Genç bir kadroya sahip olan Gaziantep Belediye özelikle 2-1’den sonra Beşiktaş yarı alanında inanılmaz boş alan buldu. Antepli genç futbolcular biraz daha dikkatli ve tecrübeli olsaydı ilk yarıda üstün bir skoru bile yakalayabilirdi..
İlk yarının sonlarında Bobo’nun sakatlanmasıyla Mustafa Denizli, ikinci  yarıda yine eskiye döndü. Sanırım benimle ayni düşünceyi paylaşan Denizli, Sivok ile Zaptoncyn’yi eski yerlerine döndürdü. Bobo’nun yerini Holosko’yu alan Beşiktaş, bu yarıda ilk yarıdan daha iyi bir oyun ortaya koydu.

Yazarın Diğer Yazıları