Beşiktaş Giresunspor'a neden takıldı

Beşiktaş Giresunspor'a neden takıldı

CEVAT KOL / Yeniçağ

Hedefleri farklı iki takım Çotanak stadyumunda karşı karşıya geldi. Bir yanda korku tüneline girmek istemeyen Giresunspor, diğer yanda yeni bir teknik adamla yakaladığı enerjiyle puan cetvelinde yukarılara tırmanıp Avrupa trenine binmek isteyen Beşiktaş.

İki takım için puan ya da puanlar altın değerinde. Beşiktaş’ta kart cezalısı olan Welinton yer almadı. Giresunspor ise tam kadro ile sahaya çıktı..

İki takım da oyuna hızlı başladı. Orta sahaların kolay geçildiği bir ilk yarı izledik. Siyah beyazlı takım rakibi karşısında pas şovu yapsa da rakip kalede az sayıda gol pozisyonu üretti. Batshuayı’nı göğsü ile kontrol ettikten sonra dönüp attığı şutu kaleci Okan ayakları ile çıkardı. Bu ilk yarının akıllarda kalan tek pozisyon oldu. Bir de Ghezzal’ın şutu.. Golü bulmak için Siyah beyazlı takım tempoyu hep yüksek tuttu. Giresunspor da taraftar desteğiyle yüklendi. Oyunu soğutma yolunu iki takım da tercih etmedi. Ama ilk yarıdan gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıya ev sahibi takım daha hızlı başladı. Beşiktaş gol ararken kalesinde ciddi sıkıntılar yaşadı. Rosier inanılmaz hatalar yaptı. Giresunspor 2. yarının başında yakaladığı mutlak gol pozisyonunu değerlendiremedi. Beşiktaş’ta pas savurganlığı var. Siyah beyazlılar sanki pas hastalığına yakalanmış. Şut atacağı yerde bile pas yapmayı düşünüyor. Topu gerekli gereksiz birbirlerine aktararak izleyenleri bayılttı! Ama gole ilaç olacak o pas bir türlü gelmedi.
İlk kulübe hamlesi 55. dakikada İsmael’den geldi. Teixeira ve Can çıktı, yerlerine N’koudou ve Pjanic girdi. Beşiktaş ilk yarıda olduğu gibi 2. yarıda da yüksek tempoda oynadı. Kenarlardan adrese teslim orta gelmedi. Beşiktaş kulübesinde teknik direktör İsmael oyuncu değişikliklerini duble yapmaya devam etti. 77.dakikada

Batshuayi ve Rıdvan’ı kulübeye çekti. Güven Yalçın ve Umut’u oyuna aldı. Galibiyeti daha çok isteyen taraf olduğunu gösterdi. Bu hamleler de golü getirmeye yetmeyince iki takım puanları paylaştı. Giresunspor aldığı bir puanla mutlu olurken Beşiktaş sarf ettiği bu efora rağmen bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

Bir kaç cümlede maçın hakemi Arda Kardeşler’e yazmak lazım. 7 oyuncu değişikliğinin yapıldığı, o kadar oyunun durduğu bir müsabakada 3 dakika uzatma komik oldu.

Yazarın Diğer Yazıları