Beşiktaş haketti

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe ile Galatasaray'ın puan kaybetmesinden sonra Denizli'den aldığı üç puanla kendini bir anda zirvenin içinde bulan Beşiktaş, şampiyonluk yolundaki en önemli maça çok dikkatli başladı..
Fenerbahçe'nin Ankara'da puan kaybetmesinden sonra lig lideri Galatasaray'a bir puan yetiyordu. Ancak Kartal bu maçı mutlak kazanmalıydı.O da kazandı..
Bu önemli derbi maçın öncesinde sakatlıklar nedeniyle özellikle defans dörtlüsünü kurmakta zorlanan Beşiktaş'da düşünce Kartal'ın en zayıf halkasının bu dörtlü olduğuydu. Ancak maçın başlamasıyla birlikte korkulan olmadı. İlk dakikalarda Baki'nin yaptığı bazı acemi hareketlerden sonra bu dörtlü maç boyunca hata yapmadı. Bu arada Hakan Şükür ile Ümit Karan'dan oluşan Galatasaray ileri ikilisi bu dörtlüyü hiç zorlayamadı..
Ligin düğüm maçına her iki takımda orta sahasını kalabalık tutarak temkinli başladı. Birbirinden çekinen iki ekibin ilk kırbaş dakikasında futbol adına heyecanlanacak posizyonlar yoktu. Her iki takımda topla çok oynadılar,  ancak rakip kale önünde tehlikeli olamadılar. Beşiktaş orta sahası Galatasaray ortasından daha başarılıydı. Barış ve Arda hiç etkili olamadı.
İkinci yarıya Galatasaray atak başladı. Ancak Sarı Kırmızılar Rüstü'yü hiçde zor durumda bırakamadılar. Beraberliklerin bol olduğu haftada bu maçında böyle biteceği  düşünülürken, daha önce Fenerbahçe formasıyla Galatasaray'a gol atan Nobre'den gelen gol Beşiktaş'a hem üç puanı hem de liderliği getirdi. Nobre'nin vuruşunda Servet'in hatasını doğrusu kaleci Aykut da çok güzel seyretti. Golden sonra Alman hocanın yaptığı Nonda ve Barussa değişiklikleri Galatasaray'a ilaç olmadı. Son dakikalardaki Galatasaray atakları beraberliği getirmedi.
Dün gece Beşiktaş, Galatasaray'dan daha iyiydi..İyi oldukları için de tek golle üç puanı alarak iki haftadır rakiplerinin kaybetmesiyle aldığı muhteşem puanlarla, 137 hafta sonra zirvenin yeni sahibi oldu.

Yazarın Diğer Yazıları