Beşiktaş şanslı!

Bugün oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi, bir anlamda ligin kaderini tayin edecek gibi.. Her iki takımın da mutlak galibiyet için çıkacağı bu derbide alınacak bir yenilgi her iki ekibe tamir edilmez yaralar açabilir..
Özellikle geçen hafta İstanbul Belediye karşısında alınan yenilgi ile uzun bir aradan sonra yakaladığı liderliği kaptıran Beşiktaş’a, şampiyonluk rüyasını sürdürmesi için mutlaka galibiyet gerekli. Kartal’ın bu maçta alacağı bir yenilgi onu zirve yarışından uzaklaştırır..İlk bakışta maçın ertesinde Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile çok önemli bir maç oynayacak olan F.Bahçe’ye beraberlik yeterli gibi gözükse de gerçek öyle değil. Zira burada alınacak bir beraberlik, koltuğu yakından takip eden Galatasaray’a avantaj sağlayacaktır. Aslan’ın seyircisi olmasada Ali Sami Yende alacağı bir galibiyet onu koltuğa tekrar çıkarır. Ve Aslan fikstür avantajıyla bu koltuğu bir daha kolay kolay bırakmaz..
Peki bu derbi maçını kim kazanır. Tabii buna kolayca cevap vermek oldukça imkansız. Ancak, ben galibiyete Beşiktaş’ın biraz daha yakın olduğunu düşünüyorum. Düşünüyorum çünkü;
Geçen hafta İstanbul Belediye karşısında aldığı yenilginin bu maç öncesinde Kartal’ı daha da hırslandıracağı, en azından o maçtan bir çok dersler çıkartacağını hissediyorum. Üstelik o maçta kırmızı kart gören Bobo’nun oynamayacak olmasının Ertuğrul hoca için avantaj olduğunu sanıyorum. Zira Bobo’nun varlığında kadro kurmakta zorlanan, Holosko, Bobo ve Nobreli kadrosunda üçlü mü, yoksa ikili forvet ile oynama konusunda karar veremeyen Ertuğrul hocanın artık rahatladığını varsayıyorum. Üstelik Beşiktaş’ın üçlü değil, ikili hücum kadrosuyla daha da başarılı olduğu aşikar.
Fenerbahçe’de ise cezalı Deivid’in oynamaması bir dezavantaj olurken, üç gün sonra oynanacak Chelsea maçının takımı olumsuz etkileyeceği ise oldukça açık. Zira Avrupa’da yakaladığı bu büyük başarıyı biraz daha ileriye götürmek isteyen Sarı Lacivertililerin Beşiktaş maçından çok Chelsea maçını düşündükleri de bir gerçek. Yani bu gece Beşiktaş bence F.Bahçe’den daha avantajlı ve kendi sahasında taraftarlarının önünde kazanmaya daha yakın.

Yazarın Diğer Yazıları