Bharara: "Görevden alınmamı Erdoğan istedi"

Bharara: "Görevden alınmamı Erdoğan istedi"
ABD'deki Sarraf soruşturmasını başlatan Preet Bharara, katıldığı bir canlı yayın programında "Erdoğan, benim görevden alınmam için ısrarcı oldu, bu şekilde Rıza Sarraf davasının boşa çıkacağını düşündü" açıklamasında bulundu.

CNN'de katıldığı bir programda görevden alınmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Reza Zarrab davasını başlatan eski savcı Preet Bharara, "Erdoğan, benim görevden alınmam için ısrarcı oldu, bu şekilde Rıza Sarraf davasının boşa çıkacağını düşündü" dedi.

‘ERDOĞAN GÖREVDEN ALINIRSAM DAVANIN BOŞA DÜŞECEĞİNİ SANDI'

Washington Post gazetesinde yayınlanan yazıda yer alan Erdoğan-Biden görüşmesindeki Erdoğan'ın kendisinin görevden alınmasıyla ilgili girişimleri ve Ignatius'un bu konudaki iddialarını doğrulayan Bharara şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, benim görevden alınmam için ısrarcı oldu, bu şekilde Rıza Sarraf davasının boşa çıkacağını düşündü. Bu çok incitici bir şey. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın ABD Başkan Yardımcısı nezdinde federal bir başsavcının kovulmasını istemesinin çok sert bir yol olduğunu düşünüyorum. ABD Başkanı'nın ulusal güvenlik danışmanı olan Michael Flynn'in de Türk hükümetiyle olan ilişkilerini biliyoruz. Kimseyi suçlamıyorum ama durum Türk hükümetinin adı geçen konularla ilgili talepleriyle alakalı gerçekten de çok daha fazla sorular sorulması gerektiğini gösteriyor."

WASHINGTON POST NE YAZMIŞTI?

Washington Post gazetesinin köşe yazarı David Ignatius, ABD'yle Türkiye arasında krizin asıl nedeninin Sarraf davası olduğunu iddia etmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rıza Sarraf'ı kurtarmak için müthiş bir kampanya yürüttüğünü öne sürmüştü.

Ignatius yazısında, Cumhurbakanı Erdoğan'ın, Obama döneminde 21 Eylül 2016 tarihinde, ABD Başkan Yardımcısı görevinde olan Joe Biden'la yaptığı özel görüşmede Sarraf'ın serbest bırakılmasını, soruşturmayı başlatan Bharara'nın görevden alınmasını istediğini öne sürmüştü.

İlgili Haberler