Biden Ankara’ya neden gelmiyor?..

Bu satırları kaleme aldığım anlarda ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden henüz İstanbul’a ayak basmamıştı.. Programı belli.. Ahmet Davutoğlu ve ardından Recep Erdoğan ile çalışma yemekleri, Türk düşmanı bazı bildik simalarla yoğun görüşme trafiği..
Daha önce Ankara’da görüştüğü iktidar yetkilileri ile Biden neden şimdi İstanbul’da görüşmeyi tercih ediyor?
Ünlü komedyen Tolga Çevik’e taş çıkaracak havuz medyasına bakarsanız  Biden, Ak-Saray’ı kıskanmış da ona tepki olsun diye İstanbul’a geliyormuş, Ankara’ya gitmiyormuş. Peki o zaman!.. Bizim Hacivat ile Karagözler namı diğer dünya liderleri, Amerikalıların ayağına tıpış tıpış gidiyor olmayacaklar mı?.. Mutlaka buna da makul ve de mantıklı(!) bir açıklamaları olacaktır da geçelim!..
YENİÇAĞ’ın sütunlarından duyurduğumuz Biden ve Obama’nın özel temsilcisi General Allen’ın ve en sonda eğit-donat için gelen ABD askeri heyetinin Ankara’da devlet koridorlarında nasıl sopalandığı haberlerini  hatırlatalım. Dahası da arkadan geleceği için Biden, Ankara’ya gelmeyi tercih etmedi. Elemanlarını onun için İstanbul’a ayağına çağırdı.
Daha fazlası hakkında detay ister misiniz?..
Buyruun!..
Gazetemizde çıkan TSK’nın  “eğit-donat”  müzakerelerini neden ötelediği  haberini hafızalarımızda bir daha tazeleyelim ve devam edelim;
Başkente devlet koridorlarına gelen sağlam bilgilere göre, bizimle eğit-donat için müzakere eden ABD, PYD-PKK ve peşmerge unsurlarına eğitime başladılar bile. Hatta, Amerikalılar Almanya’da da peşmerge kılığında PKK’lılara eğitim veriyor. Eldeki somut verileri en ince detayına kadar değerlendirmeye tabi tutan Devlet koridorları, ABD’nin peşmergeyi Türk topraklarında eğit-donat kapsamına alınması baskısını, “PKK’yı legalleştirme ve ileride yapılacak resmi görüşmelere terör örgütünü masaya resmi güç olarak oturtma hamlesi” olarak değerlendirdi.
YENİÇAĞ’a bilgi veren üst düzey bir bürokrat,  “ABD için eğitimin içeriği önemli değil. Zaten bu unsurlara, istediği eğitimi ve istediği miktarda silahları veriyor. Eğit-donat ile Türkiye’ye karşı PKK’yı legal hale getirmeye çalışıyorlar. Eğit-donat ABD için atlama taşı” dedi.
Başkentte dışişleri ve güvenlik kaynaklarının yaptığı diğer bir ortak değerlendirme ise şöyle;
“ABD, uçuşa yasak bölge talebimize ısrarla sırt çevirdi. Esad ile anlaştılar; Suriye’nin Kuzeyine dokunmama şartı ile. Uçuşa yasak bölge 1 ay önce çıksaydı, Halep şu anda bu durumda olmazdı. ABD, Halep düşsün, rejim ayakta kalsın noktasında.”
Biraz da Ankara’nın elinde bulunan ve ABD’nin iki yüzlülüğünü ortaya koyan  belgeleri konuşturalım;
NATO’nun 2013’te Belçika’da düzenlediği bir askeri toplantısında KCK-PYD -PJAK-PKK ve KONGRA-GEL’in terörist unsurlar olduğu kabul edilerek dokümanlara girdi. Ayrıca aynı bilgiler EUROPOL’ün 2014’te hazırladığı rapor ve bültenlerde de var.
Türk topraklarında Biden’in talimat verdiği yerde görüşme talebini kabul eden  “dünya liderleri” (!) Erdoğan ve Davutoğlu, bunlardan habersiz mi diye sual edecek olursanız;
Değillerse de yakın zamanda haberdar edilirler İnşallah diye dua ederim..
Sonuç nasıl tecelli eder?..
Bir elleri Öcalan’ın, diğer elleri Obama’nın ipine sıkı sıkıya bağlı olanlardan ne beklenirse o!..
En iyisi mi!.. Siz, bugünden itibaren  “Biden ile özür krizi tatlıya bağlandı”  vs.. temcit pilavlarını yemeye hazır olun.  
Doğrusunun (!) ne olduğunu ve Biden’in elemanlara verdiği İstanbul ayarlarını ise ya Papaz Bartholomeos açıklar ya da yakın çevresinden kaynaklar..
Koskoca ABD Başkan Yardımcısı Biden İstanbul’a turistik ziyaret için gelmedi herhalde!..
Lastik ayakkabıyı ayağına giyip kutusunu kuzu kuzu teslim eden ey Türk milleti;
Uyan artık!..

Yazarın Diğer Yazıları