“Bidon kafa- angus” meydan muharebesi!..

(..Peşinen ifade edeyim, vecibeyi, Sayın Diyanet İşleri Başkanı’nın sözleri gibi “incitmeden” yerine getiren mümin ve müslümana saygımız büyüktür.. Manzaranın onları nasıl yaraladığını biliyorum)
Söyleyince kızıyorlar!.. Bidon kafa sahaya inmişti!..
Göbeğini kaşıyan adam, kaşıdığı
göbeğine bayram arası vermiş, kasaturayı kaptığı gibi sokağa, “boğa kovalamaya” koşmuştu..
Brehh, breh, 600 kiloluk boğaya el ense çeken yiğidi de gördüm ya (Dedem bana, Kel Aliço’yu “sen göremedin, ben gördüm, kendini bi ot gördüm zannetme bundan sonra da!..” nispetiyle abarta abarta anlatıyordu ki, anlattıkları fısırıktan hikaye kaldı, bu manzaradan sonra)!.
En muhteşemi de, zarboların havadan karadan ekiplerle...
İstanbul’da..
Anadolu yakasından Avrupa yakasına
yapılan büyük kaçakçılık olayına el
koymalarıydı!..
Özel Tim bastı ve kaçak taşıyan kamyonun kasasını açıverdi..
-Muuöööö!..
Kamyonun ardından kafayı uzatan inek, öküz tüm büyükbaş, silahların namlusunu üzerlerine doğrultmuş ahlak zabıtasına melül melül bakıyorlardı..
- Möööö(Yani ben masumum abi!..)
Harbiden de, öküzler masumdu!. Zira olayın faili, İstanbul’a geçişi yasak olan büyükbaşı, çaktırmadan Avrupa’ya duhul etmeye çalışan uyanık cambazlardı!.. (Zabıta şu işi otuz sene önce yapıp, büyükbaşların İstanbul’a dalışını önleseydi, güzelim payıtaht bu hale gelmezdi ya neyse!..)
Malum, Anadolu, yerli malı kesecek, Avrupa ithal Angus üzerinden sevaba girecekti, 2010 itibari ile “fetva” böyle idi.. Gelgelelim, bizim “Avrupalı” müslümanların kafasında bir inanç sakatlığı oluşmuştu!.. Yani bu camiada bir kısım eşhas, Angus denilen mahluka “domuz” muamelesi yapıyor ve kurbanın sakata geleceğine inanıyordu!..
-Kesmem ulan o Angut’u!..
-Angut değil, angus abi!.. Angus!..
-Angus abi deme lan angut!.
Bu “angus” antipatisi uzman psikiyatr işidir zannımca!.
Yani şöyle olabilir..
Angus denilen mahlukat Uruguay işi!.
Bizim Anadolu bozkırının sapı samanı
ile yetişmiş kocabaşlara beş basacak iri
yarılıkta..! Yani karşında, yedi düvele kafa tutacak bir yarmayı görünce  kurban diye, adama kompleks geliveriyor!.. (Bu Uruguay’ın futbolcusu Lugano.. Gelene geçene çakıyor, iki seksen uzatıyor!.. Bu adamın ülkesinden, kurbanlık kebaplık öküz alınır mı!? Alırsan işte böyle perişan olursun!!) Bu bayrama kadar durum neydi?.. Pazara gidersin gözüne göre bir öküz kestirirsin..! Yani dersin ki; “Ulan ben bunu kendim keserim, kaçsa bile peşine gider iki değnek çakarım düşer..”
Angus bir kaçtı, bütün Ankara teslim
oldu!.. Sıkıyönetim ilan edildi de “canavarı” öyle tutabilddiler.. (Ulan bu Anguslar tam Ankaralık diye kötü espriyi gene de
yapacağım!..)
Angus avcısı bir Angut’un, hayvana(hangisi?!!) pompalı tüfekle bile ateş ettiğini de gördük!..
Bunlar, Baayram öğleden sonra gördüğümüz manzaralar..
Bayram sabahı, namazdan önce, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ahaliye mesaj vermişti.. Sayın Görmez, kurban ibadetinin yanlış anlamalara yol açmadan yerine getirilmesini istemişti..
Herif, pompalı tüfekle Angus’a yaylım atış yapıyor..
Sonra da “Bidon kafa” deyince kızıyor!..

Yazarın Diğer Yazıları