Bir destek de Hıncal Uluç'tan

"Aydın Ağabeyin sohbetleri dillere destandı.

Sadece sohbetleri değil tabii.. Yazıları da.. Köşe yazıları.. Kitapları.. Öyküleri..

Onu da okudum hafta sonunda pek çok gazetede..

Yeniçağ gazetesinde, Sevgili Burhan Ayeri (Onu da yıllardır okumaya doyamam. Bilgisi ve mizahı, hele son yıllarda anılarıyla). Bir rica ile bitirmiş, yazısını.. Fatih Belediyesi'nden bir rica ile..

"Kitaplarında söz ettiği ve her zaman anlattığı Samatya semtinin Narlıkapı Çıkmazı'na onun adının verilmesini öneriyorum. Böylece en sevdiği yerde adı yaşatılmış olur" diyor.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, benim de altına imza attığım bu teklifi dikkate alacağına eminim!..

Narlıkapı Caddesi zaten var, Samatya'da..

"Çıkmaz" da "Aydın Boysan" olsun!."

Hıncal Uluç Ustam'ın bu yazıyla topa girmesinden mutlu oldum. Aydın Boysan ağabeyimin ruhunu şad edecek böylesi bir uygulama tüm sevenlerini hoşnut edecektir.

Yeri geldi Sayın Mustafa Demir'e kendimle ilgili biraz bilgi aktarmak istiyorum. Nüfus kütüğüm Haliç Fener Vodina Caddesi No: 60. Gerçek Fatihliyim. Başkanımın elinden geleni yapacağına ve Büyükşehir'den gerekli onayı alacağından eminim.

Bu vesileyle, Hıncal Uluç büyüğüme sevgi, saygı ve sağlık dileklerimi yolluyorum.

***

Aynı ekibin üç ferdi

NTV'de havuz medyasının üç temsilcisini yan yana görünce şaşırdım. Ön yargılı baktım. Bunlar gazetelerinin Ankara'daki kurmaylarıydı. Doğruyu söylemek gerekirse, projeksiyonları gerçeğe yakındı. Hakça konuşursam, objektiflik ölçülerini fazla bozmadılar. Mustafa Kartoğlu, belediyelerdeki görevden almalar konusunda laflarını esirgemedi. CHP'lilere uygulama yapanların Ak Partililere niçin aynı müeyyideleri devreye sokmamasının hesabını dahi sordu. Tek yandaş ağız birliğini MHP'ye daha doğrusu Devlet Bahçeli'ye sahip çıkmada gördük. Okan Müderrisoğlu, "Bahçeli tabanını iknanın planlamasına başladı" diyebildi. "MHP'de halen Devlet Bahçeli liderliğinde oturmuş bir yönetim var" deyince, şaşırdım. Bu konuda cevabı Serpil Çevikcan verdi; "Kimi MHP yöneticilerinin, Bahçeli'nin açıklamalarından haberi bile yoktu". Milliyet'in Ankara sorumlusu ayrıca "Belediye başkanlarının açığa alınmasındaki farklılıkları" ayrıntılarıyla anlattı.

***

İki siyasetçi

Ne Oluyor'da yeniden iki konuklu statüye dönüldü. İlk sözü alan CHP'li Bülent Tezcan, Erdoğan ve Bahçeli'nin saldırılarına ağırbaşlı cevaplar verdi. Tarzı mükemmeldi. Bir siyaside olması gereken olgunluğu sergiledi. Kendi adıma Tezcan gibi politikacıların artmasından yanayım.

Ak Partili Mustafa Şentop'un üslubunu da beğendiğimi ifade etmeliyim. Ak Parti MKYK üyesi ve Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı'nın en önemli sözü "Seçim barajının kesinlikle düşmeyeceği" şeklindeydi. "Siyasi iş birliği, koalisyon değildir" diyerek kırmızı çizgilerini üstüne basa basa perçinledi.

***

Daldan dala

O Ses Türkiye'de sıkıntılı günlerin bitmesine az kaldı. Eleme turlarının zaten tadı tuzu yok. Buna peş peşe gelen üç yayının yanlış kurgusunu ekleyebiliriz. Cumartesileri "Sadece konserve açılıyor". Pazar günü ikinci tur yayınlanıyor. Bu kayıt Pazartesileri de tekrarlanıyor. Acun Ilıcalı'nın kafasındaki belli; Survivor'ı bir an önce devreye sokmak. Böylece ratingi artırıp cebini doldurmak.

...

TRT Müzik'ten bazı küçük gibi gözüken önemli tespitlerimi aktaracağım. Harman Yeri'nin son bölümünü atlamıştım. Tekrarında yakaladım; "Yine bir Kerkük türküsü vardı". G. Babaoğlu'nun söylediği "O yana dönder beni, bu yana dönder beni" mükemmel icra edilmişti. Araya ilave edilen horyata ise bayıldım.

...

Nağmeler'de Nusret Yılmaz'ın söylediği İstanbul şarkısını duyunca dikkat kesildim; "Aksaray'da kestiler yolumu". Bu bestenin nakarat bölümü şöyle:

"Balat uğramaz doğru Fener

On paraya nane şeker".

Bu, Haliç futbol takımının tribün şarkısı haline gelmişti. Sadece bazı sözler değiştirilmişti; "Haliç prim 25 papel". Yarım asır öncesine döndüm.

...

Muazzez Ersoy'un solo programları torpillilerden. Yani canlılardan. Bu kez, jeneriğe dikkat ettim. Yapım yönetimdeki imza Fatma Sis'ti. TRT Müzik'in ilk koordinatörlerinden Bahtiyar Sis'in eşi. Karı-koca işini iyi yapanlardandır.

Bir tespitim de Ersoy'un vokalleriyle ilgili oldu. Üç kişi arasındaki tek bayan vokalist Nilay Uymaz'ı da yeni fark ettim. Bu kızın sesi gerçekten güzel. Muazzez Ersoy, bakalım hangi gün ona solo söyletecek.

Yazarın Diğer Yazıları