Bir tarafta ihaleler bir tarafta Besmele

Başbakan, Konyalı iş adamlarıyla dertleşirken kendisini eleştirenleri “Besmele ve Elhamdülillah” dediği için eleştirdiklerini söylüyordu. Beri yandan ihalelerle Türkiye’nin bütün yolları, bütün köprüleri satılmaktaydı. Sırf İstanbul köprüleri 3.820 milyon dolarlık kazanç sağlamış. Yani basının tabiriyle yollar ve köprüler para basıyordu. Bunların tamiratı ve bakımı da satın alan konsorsiyuma ait. Bir seferberlik durumunu düşündüm, konsorsiyumda ihaleyi kazanan yabancı firmalar da var. Yani  “Besmele ve Elhamdülillah” hamasetiyle Türkiye’nin bu büyük kaybı gürültüye gitti.

 

***

 

Bununla kalmıyor üniversite sınavlarına dinî sorular konuyor. YÖK Başkanı Ali Demir’den yeni haber bu.
Dahası, Menderes’in idam kararı kaldırılıyor.
Meclisimiz ne mühim işlerle uğraşıyor görüyorsunuz.

 

***

 

   Birçok kere yazmıştım, rahmetli Erbakan, Suudi Arabistan’a yaptığı bir gezi sırasında kendisine bir üniversiteyi gezdirmişler. Üniversiteyi beğenip beğenmediğini sorduklarında:
  “Çok güzel ama bir şey eksik” demiş. Ne olduğunu sormuşlar, “şuurlandırma fakültesi” cevabını vermiş. Milli şuur gelişmemişse ne yapılabilir ki!

 

***

 

 Çin Genelkurmayı, orduyu teftişinde onlara “savaşa hazır olun” talimatını vermiş. Bizim subaylar yıllardır tutsak, yani kendi mahkemelerimizce hapsedilmiş vaziyette, hangisine yanarsınız.
Milli bilinçle birlikte olsaydı o Besmeleler ne kadar makbul olurdu! Bir de üstelik Başbakan 2001 krizini, 28 Şubat’a yüklüyor. Konyalı iş adamlarının Besmele ile kapıyı açmaları suçmuş... Bu yüzden Konya sanayisine haksızlıklar yapılmış. Oysa şimdi işsizlerin 2,5 milyona çıktığı söyleniyor. Ben bir de şu kibire şaşıyorum: Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken o malum gülümseyişiyle,  “cüce bunlar, cüce!” demez mi?!. Herhangi bir Batı ülkesinde bir siyasetçinin, özellikle bir Başbakanın, rakibi için böyle şeyler söylediğini düşünebilir misiniz?
Belli ki; Rahmetli Erbakan’ın dediği gibi, o bir şeyler anlatır ve gönül eğitimi verirken, Başbakan arka kapıdan top oynamaya kaçmış.
Hz. Mevlana’nın huzurunda neler yapıyor!

Yazarın Diğer Yazıları