Ankara Nallıhan Kuş Cenneti'nden alevler yükseldi

Ankara Nallıhan Kuş Cenneti'nden alevler yükseldi
Türkiye'yi derinden sarsan yangın haberlerine bir yenisi de Ankara'da eklendi. Nallıhan ilçesinde bulunan Nallıhan Kuş Cenneti çevresindeki ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın kuş yuvalarını tehdit etmeye başladı.

Ankara Nallıhan Kuş Cenneti'nden alevler yükseldi

DHA’nın aktardığına göre Türkiye, tatil bölgelerinden gelen orman yangınları haberleriyle kahrolurken, istenmeyen manzaralar bu kez Başkent''ten geldi.

Ankara''da doğal güzelliğiyle bilinen Nallıhan Kuş Cenneti''nde çıkan ve kısa sürede büyüyen yangına karşı ekiplerin müdahalesi sürüyor.

YANGIN DEVAM EDİYOR

Nallıhan ilçesinde bulunan Kuş Cenneti Akçabayır Mevkiinde ağaçlık alanda yangın devam ediyor. Yangına Ankara Büyükşehir Belediyesi, Nallıhan Belediyesi, Beypazarı Belediyesi itfaiye ekipleri ile Nallıhan ve Beypazarı Orman İşletme ekipleri müdahale ediyor.

KUŞ YUVALARINI TEHDİT ETMEYE BAŞLADI

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın rüzgarın etkisiyle büyüyor. Nallıhan Kuş Cennetinde ki ağaçlık alanda kuşların yuvalarının bulunması herkesi tedirgin ederken yangını söndürme çalışmalarına vatandaşlar da katlıyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ''NDEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, "Nallıhan Kuş Cenneti''nde akşam saatlerinde sazlık ve söğütlük alanda çıkan yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları sürdürülmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerimizin söndürme çalışmalarına Orman Genel Müdürlüğü ekiplerince de destek verilmektedir" ifadelerine yer verdi.