Bodrum’da villa yapacak olan Cengiz İnşaat: Ağaç kesmeyeceğiz ağaç dikeceğiz

Bodrum’da villa yapacak olan Cengiz İnşaat: Ağaç kesmeyeceğiz ağaç dikeceğiz
Bodrum'un Cennet Koyu'nda, Danıştay'ın iki iptal kararına rağmen otel ve villa projesine başlamaya hazırlanan Cengiz İnşaat, ağaç kesimi yapılmayacağını ve 50 bin adet ağaç dikileceğini belirtti.

Cem Yılmaz’ın pabucu dama atıldı. Kahkaha sesi bütün Ege’de yankılandı

Bodrum''un Cennet Koyu''nda, otel ve villa projesine başlamaya hazırlanan Cengiz İnşaat, gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı.

Cengiz İnşaat’ın Bodrum’un en değerli yeri olan Cennet Koyu''nda, 678 bin metrekarelik arazide villa ve otel inşaatına başlayacağı ve Bulgari ile işbirliğine gittiği öğrenilmişti.

Konuyla ilgili olarak medyaya yazılı açıklama gönderen Cengiz İnşaat, parselde ağaç kesimi yapılmayacağını ve 50 bin adet ağaç dikileceğini belirtti.

Arazide yükselecek projede yürürlükte bulunan imar planı hükümlerine uyulacağını belirten şirket, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararlarına ve mevzuata uygun davranılacağını ifade etti.

DANIŞTAY İKİ KEZ İPTAL ETTİ

2012 yılında 277 milyon liraya el değiştiren arazinin özelleştirme ihalesi Danıştay tarafından iki kez iptal edilmesine rağmen, söz konusu kararlar uygulanmadı. Danıştay''ın ilk iptal kararını uygulamayan kamu görevlileri hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Ancak kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmedi.

Ziraat Bankası kredisiyle araziyi devir alan Bodrumbir Turizm Yatırım A.Ş''nin o tarihte Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Başkanvekili ise Fettah Tamince idi. Haziran 2021’de Tamince, paylarını devredip şirketten ayrıldı. Cengiz ise Eylül 2021’de şirketi Cengiz İnşaat ile birleştirerek kapanışını gerçekleştirdi.

İlgili Haberler