Rize'de eylemler devam ederken Cengiz İnşaat'a ikinci taş ocağı izni

Rize'de eylemler devam ederken Cengiz İnşaat'a ikinci taş ocağı izni
Rize’de İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı köylülerin eylemleri devam ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü’nce şirkete yeni bir taş ocağı açılması için izin verdiği ortaya çıktı. İkinci ocak izninin Gürdere Köyü mevkiinde olduğu aktarıldı.

Eylemler devam ederken Cengiz İnşaat'a ikinci taş ocağı izni

Rize’de İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı direnen köylüler, ''doğa talanı yapıldığı'' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Yöre halkı yapılması planlanan taş ocağına karşı 17 günlük kapanmada da eylemlerine devam ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı''nın ikinci taş ocağı için de izin verildiği ortaya çıktı.

4 milyon 200 bin lira bedel ile yapılmak istenen ikinci ocağın Gürdere Köyü mevkiinde olacağı aktarıldı.

“İKİ OCAĞI BİRBİRİNE BAĞLAYACAKLAR”

Bakanlık tarafından verilen ikinci taş ocağı iznini Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç’a yorumlayan İkizdereli Jeofizik Mühendisi Mehmet Baş, şu ifadeleri kullandı:

“İyidere Lojistik Merkez ve Liman İnşaatı için yapmak istedikleri taş ocağı için alanda 3 yıl çalışacaklarını belirtiyorlardı. Madem öyleydi yeni ocak için neden izin aldınız? Yetkililerin hepsi yalan söylüyor. Mücadelesini verdiğimiz ocak için kapasite artışı istemişlerdi, kapasite artışı ÇED sürecine girdiği için Çevre Bakanlığı’ndan döndü. Onlar da yapmak istedikleri 1. taş ocağının hemen ilerisinde ve köylere daha yakın bir mevkide 2. taş ocağı iznini aldı. Burası da 23 hektarlık bir alan. İki ocağı birbirine bağlayacaklar. Cengiz bu işin müteahhitliğini yapıyor, burayı işaret eden de veren de devlet.”

İlgili Haberler