Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Adnan İSLAMOĞULLARI

Adnan İSLAMOĞULLARI

Bor ile Niğde arası kaç kilometre?

Bir çizgi film vardı, "hop hop hop değiş tonton" diyerek hamur gibi istedikleri şeye dönüşebilen bir aileyi anlatırdı, her problemi değişerek çözerlerdi. Meselâ hava çok mu sıcak, "hop hop hop değiş tonton" hemen ailenin bir ferdi vantilâtör olurdu, yağmur mu yağıyor, "hop hop hop değiş tonton" şemsiye olmak işten bile değildi onlar için.

Bir süredir ekranlarda boy gösteren MHP Genel Merkez yöneticilerine Yargıtay'ın kongre kararından sonra bir hâller oldu. Mimik falan da çalışmış olmalılar ki, yüz ifâdeleri yumuşamış, buyurgan tondaki seslerini akort etmişler, birden bire delege irâdesinin ne kadar önemli ve saygın olduğunu keşfetmişler.

Birkaç dakika içinde salonu bile kiralayacak kadar ışık hızıyla hareket etme kâbiliyetine kavuşan ve kongre kararı alan Devlet Bahçeli, "hop hop hop değiş tonton" diyerek "Bu kongre yapılmayacak, gerekirse ezer geçeriz"den "aday olacak arkadaşlar bilsinler ki kongrede şahsımla yarışacaklar"a dönüştü.

E tabii, Devlet Bahçeli bu denli dönüşünce ekranlarda boy gösteren yöneticileri de hep birlikte "hop hop hop değiş tonton" diyerek oyun hamuru gibi birden bire "kongre" demeye başladılar.

Bugünlerde sık sık ekranlarda boy gösteren bir MYK üyesi, "Genel Başkanımız verdiği sözleri tutmasıyla tanınır siyasette" diyerek, Yargıtay'ın kararından sonra "Kongre" açıklamasına atıf yapıyor Habertürk ekranlarında. Bu MYK üyesinin, verdiği sözü tutmasıyla tanınan Devlet Bahçeli'nin, "Bin imza da getirseniz bu kongre ol-ma-ya-cak" sözünden sonra Yargıtay'ın kararıyla birlikte o sert 'kongre virajı'nı alırken yaktığı lastiklerin kokusundan biber gazı gibi etkilenmiş olmalı ki, Genel Başkanının muallâk taşı gibi havada kalan sözlerini hiç hatırlamıyor…

Evet…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve yöneticilerinin ciddiye alınacak tarafları kalmadı, gerçekten hepsi çizgi film karakterleri gibi.

Aylardır sürdürdükleri gerginlik stratejileri hukukun duvarına tosladı ve sekizde sekiz hatalı raporu yüzlerine çarpıldı.

Aylardır zerre-i miskâl saygı duymadıkları delege imzâları ve ülkücü irâdeye nihâyetinde hukuk saygı duydu ve onlara bir gerçeği hatırlattı. Bir önceki yazımızda, "Hakikat bulunduğu yerde başka hiçbir şeye müsaade etmez" diyerek hatırlattık kendilerine, fakat kibirden hak-hukuk tanımayan Balgat sâkinleri için önlerine konan 548 delege imzâsının değil, ülkücü irâdenin değil, bir sâhifelik mahkeme kararının yaptırımı varmış.

Şimdi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapacağı bir tek iyi niyetli açıklama kaldı geriye: "Yargıtay'ın kararına saygılıyız, çağrı heyetinin uygun göreceği yer ve tarihte MHP olağanüstü tüzük kurultayına iştirak edeceğiz, ben ve Genel Merkez yöneticilerim bu konuda çağrı heyetine yardımcı olacağız, hayırlı olsun…"

Bunun hâricinde hiçbir açıklama iyi niyetli değildir, ülkücü irâdeye saygı değildir, hukuka saygı değildir, bunun hâricinde her açıklama şark kurnazlığından ibârettir…

Yargıtay'ın kararından birkaç dakika sonra "hop hop hop değiş tonton" diyerek birden bire aldığınız karar ile kongre toplamaya kalkarsanız karşılaşacağınız tabloyu şimdiden size söyleyelim, 15 Mayıs'ta Büyük Anadolu Oteli önünde toplanan ülkücü irâdeyi "rezillik" diye tanımlamıştınız ya, asıl rezilliği o gün yaşayacaksınız. 

Aylardır imzâsına saygı duyulmayıp mahkemeye dâvet edilen, ezip geçmekle tehdit edilen, ajan, küresel güçlerin ve dış mihrakların piyonu, provokatör, hain, paralel, Pensilvanya'dan tâlimat alan, Pensilvanya süvarisi, paketçi, değirmenci, ibreci, alan açıcı, selden kütük kapıcı, paratoner icat etmeye çalışan ebleh, maaşlı bordrolu suflör yazıcı, şırıngalı gezici, prematüre operasyoncu, Makyavelist, deve kuşu, saray güdümlü, fitne ateşini canlandırıp büyüten, kağnı gölgesinde yatan, şok tedâvi ile tehdit edilen, biliniyorsunuz diye tehdit edilen, tetik, horoz, iğne, kapsül, fişek, mermi çekirdeği, sabır mandalı, gerilen yay, sadaktan çıkıp kirişe yerleşen oklarla tehdit edilen ve sizlerden hakâret gören o ülkücü irâde var ya, o ülkücü delegasyon var ya, işte o ülkücü irâde ve o ülkücü delegasyon toplayacağınız hukuk dışı kurultaya gelmeyecek ve delege çoğunluğunu sağlayamayacaksınız ve işte o zaman rezillik neymiş anlayacaksınız…

 

Bunu bir düşünün isterseniz…

 

Çünkü Bor'un pazarı bitti beyler, Bor ve Niğde arası da o kadar uzak değil, sadece 14 kilometre!

 

Yazarın Diğer Yazıları