Boşuna bekledik!

Son günde yaptığı iki transferle taraftarlarının isyanını bir anlamda önleyen ve milli maçlardan sonra yeniden, yepyeni bir takım ile sahalara döneceğini ilan eden G.Saray'ın, Gaziantep karşısında çıkaracağı onbir ve ortaya koyacağı futbol merakla bekleniyordu.
Ali Sami Yen'e giden sarı kırmızılılar maçın hemen başında 6 yabancı ile sahaya çıkan takımlarının bu kez kendilerini heyecanlandıracaklarında hem fikirdi.
Ancak ortaya konan futbol ne yazık ki bunları boşa çıkarttı. Zira G.Saray'de yenilik adına çok da değişiklik görülmedi.
Defansın solundaki llk kez sahaya çıkan İnsua belki de ilk maçı olması nedeniyle çok da göze batmadı. Hagi'nin yerini alması beklenen Misimovic ise özellikle ilk yarıda hiç etkili değildi. Yani Boşnak futbolcu hiç de beklenen gibi orta alanı derleyecek, oyunu kuracak bir görüntü vermedi.
Zaten G.Saray'da defansın önünde oynayan iki ön libero Ayhan ile Mustafa Sarp'ın olması sarı kırmızılı orta alanının tamamen boş kalmasına neden oluyordu. Hele hele ilk yarının ortalarında Antepli Zurita'nın Ayhan ile Mustafa arasındaki mücadelede, Zurita'nın iki ön libaroyu akarte etmesi gerçekten görülmeye değerdi.
G.Saray, dün gece yine aynı tas, aynı hamamdı. Ali Turan yine savruk, Servet yine kullandığı uzun topları rakibe vererek G.Saray'ın akınlarını başlamadan sona erdirdi. Rijkaard'ın çok ısrarla istediği ön liberoya adam alamayan G.Saray'da bu bölgede oynayan ikilinin, her zaman söylediğim gibi pas özürlü olmaları G.Saray'daki ort alanın zafiyetini ortaya koyuyordu. Aylar sonra sahaya çıkan Elano'da hiç bir değişkli yoktu.
Sarı kırmızılar dün geceyi Kewell'in penaltı golüyle üç puana çevirirken, yeni yıldızları Misimovic, İnsua ve Pino'nun bu galibiyete katkıları hiç olmadı.
G.Saray dün geceyi büyük bir şans eseri üç punla kapatırken, ne yazık ki yeni bir umut yeni bir heyecanı sahaya yansıtamadı.

Yazarın Diğer Yazıları