Topal ördekler olunca

Topal ördekler olunca

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Galatasaray''ın içinde bulunduğu durum acı verici gerçekten de. Sarı kırmızılı kulübün tarihinde başarısız olduğu yıllar elbette var. Ama böylesi de pek görülmemiştir sanırım.
Topal ördekler kulübü oldu Galatasaray.
Burak Elmas topal ördek artık mesela. İbrasız. Kongreye gitmekten de mahkeme kararlarına sığınarak kaçıyor. Sonuçta yaptıkları ne derece geçerli başkan olarak; bilinmiyor.
Torrent de topal ördek bence. Herkes biliyor ki sezon sonunda gidecek. Futbolcular buna nasıl güvenecek de nasıl kendini göstermek isteyecek? Yine bilinmiyor.
Ve Galatasaray, kadrosunda değil herhangi bir büyük takımda oynayabilecek, kapısından bile geçemeyecek bazı oyuncularla sahada mücadele ediyor. İşte bu yüzden de tarihe geçen skorları alıp duruyor.
Sivasspor da biliyor Galatasaray''ın bu durumunu. Rıza Çalımbay, tartışmasız Torrent''ten çok daha iyi hoca. Rakibine göre çıkarıyor takımını. Eksiklerine rağmen cesurca oynattı takımını. Karşılığını 3 golle aldı. Biliyor musunuz; bir ilk bu. Sivasspor tarihinde ilk kez deplasmanda 3 gol attı Galatasaray''a.
Oysa maçın 10. dakikasında Gomis''le öne geçti Galatasaray. Golden önce Sivassporlu futbolcuya faul vardı ama VAR ''Yok'' dedi. Bundan sonra Galatasaray rahatlayacak mı sandınız? Bu kez de takımdaki topal ördekler çıktı ortaya. İsimlerini tek tek saymayayım şimdi. Öyle hatalar yaptılar ki Sivasspor''un cesur çıkışları karşısında; ne diyeyim ben buna. Üst üste yaptığı ortalar bir türlü engellenemeyen Uğur Çiftçi, 44. dakikada bir daha ortaladı, Semih boşa çıktı, arkasındaki Yatabare affetmedi: 1-1.
Torrent''in ikinci yarıda Emre Kılınç''ın yerine aldığı Halil Dervişoğlu, oyunu biraz hareketlendirir gibi oldu. Ama öne geçen Sivasspor''du; 49''da Ulvestad''la. Bu oyuncu bu ligde ilk kez gol attı, o da Galatasaray''a. Anlayın artık durumu.
57. dakikada her zaman olduğu gibi yine Galatasaray''ın en iyisi olan Kerem''in düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Gomis gole çevirdi ama... Beraberlik sevinci (!) ancak 6 dakika sürdü. Ahmet Oğuz, çok uzaklardan topu kaleye gönderdi. Ben Muslera''nın böyle bir şekilde bu kadar mesafeden gol yediğini pek görmemiştim doğrusu.
Torrent son çırpınışlarını yaptı sonra. Tribünün isteğine göre oyuncu değiştirip durdu. Sonuçta skoru değiştiremedi.
Rıza Çalımbay''ı kutlamadan da geçemeyeceğim. Bu kadar kısıtlı imkanlarla, dar kadroyla bu başarıyı yakalamak ders olarak göstermeli bizdeki yabancı hoca hayranlarına.

Yazarın Diğer Yazıları