Bu takım Milletin!

Türkiye'nin  2008 Avrupa Şampiyonası'na katılmasının belli olmasından sonra bütün ülkeyi Milli heyecan sararken, Fatih Terim emri altındaki Milli Takım'da henüz böyle bir heyecana tanık olamıyoruz..Zira, bu kadar az bir zaman kalınmasına rağmen Türk Milli Takımı'nın omurgası ve ideal on biri ne yazık ki henüz belli değil..
Bundan bir bilemediniz 1.5 ay önce bütün Türkiye'nin 'Nerden çıktı bu maç' dediği Belarüs ile yapılan hazırlık maçını hatırlarsınız. Ülke olarak bahara girme sevincini yaşarken, karla kaplı bir sahada oynanan ve İmparator'un Alman Amatör Ligi'nden bir genci denediğini herhalde unutmuş olamazsınız..
Milli takımın en önemli adamlarından biri olan Hamit'in sakatlanmasıyla sona eren o maçın bitiminden sonra televizyon kanallarında gezerken, gözüm bir hazırlık maçına takıldı. Evet biz Belarüs ile oynarken Avrupa'nın iki devi Fransa ile İspanya da birbirleriyle hazırlık maçı yapıyordu..
Terim'in yine yeni yıldızlar ortaya çıkartmak istediği o inanılmaz kötü Belarüs maçından sonra, bu karşılaşma ilaç gibi gelmişti. Avrupa Şampiyonası'na oldukça bir zaman vardı. Bizim hocamız hiç acele etmemiş, hatta Almanya Amatör Ligi'den adını ilk defa duyduğumuz bir oyuncuyu Milli forma altında bize seyrettirmişti. Ekrandaki maçta ise Fransa ve İspanya'daki kadroya bakınca afalladım. Her iki takım da ideal on biri ile sahadaydı. Her iki takımda da tanımadığımız hiç kimse yoktu. Bütün starlar sahadaydı..Bu durum beni gerçekten şaşırtmıştı. Fatih hocamın o muhteşem arayışlarını hatırlarken, bu iki Avrupa ekibinin hocalarının futbolu bilmediklerini düşündüm. Bilselerdi onlarda Terim gibi yepyeni bir genci ülkesine sunmazlar mıydı?
Aradan bir hayli zaman geçti ben ise hala, Fransa, İspanya ve Türkiye'nin hocalarından kimin haklı olduğunu hala çözmüş değilim. Çünkü şampiyonaya 11 gün kala Türk Milli Takımının ideal on biri henüz belli değil..
Büyük İmparator, futbolun profesörü, futbolu en iyi bilen, Türkiye'deki tek futbol adamı Fatih Terim'in takımı henüz belli değil. Şampiyona öncesi son iki hazırlık maçından ilkini oynayan takıma bir bakınız..
İmparator hala eskisi gibi. Kendi takımında zaman zaman oynamış Kazım'dan, sezon öncesi G.Saray'dan kiralık verilen Emre Aşık'dan, Beşiktaş'ta bu sezon doğru düzgün oynamamış 'Cam adam' Gökhan'dan, askere gitmesin diye ancak Yunanistan'da kendine bir takım bulabilen Tümer'den, 33 yaşındaki Ayhan'dan, Fransa'da oynamasına rağmen henüz kendisinden bir ışık göremediğimiz Mevlüt'ten, Beşiktaş'ta çok da başarılı olamayan İbrahim Kaş'dan bir Milli Takım oluşturma peşinde. Hem de şampiyonaya 11 gün kala..
Artık yeter.. Fatih Terim'e hesap sorma zamanı gelmiş de geçiyor bile. Birilerinin çıkıp bunu yapması gerekmektedir. Bu takım, Terim'in egolarını tatmin edeceği bir deney takımı değildir. Bu takım İmparator'un malı hiç değildir. Bu takım bizim. Bu takım Türk Milleti'nin takımıdır. Ve Terim artık yapılan eleştirileri görmeli, onlara kulak vermelidir. Çünkü bu yazılanlar yalnızca yazanın görüşleri değildir. Bu yazılanlar Türk Milleti'nin sesidir. Bu yazılanlar Milli takımın gerçek sahibi olan vatandaşın kahvede, evde, sokakta konuştuklarının kağıda geçirilmesidir..
Artık yeter.. Terim, bu milletin heyecanla beklediği Avrupa Şampiyonası öncesindeki son maçta adam denemekten vazgeçmelidir. Aslında bunda çok da geç kalmıştır. Avrupa devleri yaklaşık iki aydır ideal takımlarıyla oynarken, Terim'in şampiyonaya 15 gün kala hala futbolcu denemesinin aklı, mantığı nerededir?
Artık yeter..İmparator Terim. Bu lakabı sana Türk Milleti vermiştir. Ve sen de milletin sesine kulak vermek zorundasın. Bu takım senin egolarını tatmin edeceğin, kendine ait özel takımın değildir..

Yazarın Diğer Yazıları