Büyük kazanç!

Önce Şampiyonlar Ligi, daha sonra Türkiye Kupası ve UEFA hedeflerine teker teker veda eden Galatasaray, dün gece çok iyi başladığı ancak kötü devam ettiği Süper Lig'deki en kritik maçına çıktı. Sakatlıkların iyileşmediği, Lincoln probleminin henüz çözülmediği sarı kırmızılarda Gaziantep'de alınacak iyi bir sonuç birçok sorunu halledecekti..Diğer bir gerçekte şampiyonluk yolunda bir tek Trabzonspor'un teklediği haftada alınacak sonuç bir anlamda Galatasaray'ın bu yoldaki geleceğini belirleyecekti..Bir başka gerçekte, özellikle gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesindeki bu karşılaşma, Galatasaray için 'Ya devam ya tamam' maçı gibiydi. Zira sona doğru gelirken alınacak bir yenilgi Aslan'ı liderden tam 9 puan geriyi düşürecekken, galibiyette fark 6'ya inecek, hem de Cim Bom, Trabzon ve Fenerbahçenin gerisinde kalmayacaktı..
Galatasaray işte bu önemli maça elindeki kadronun en iyisiyle çıkmıştı. Sarı kırmızıların zaten başka alternatifi de yoktu. Ve herşeye rağmen usta iki ayağın attığı tek golle son 4 sezondur deplasmanda yenemediği rakibini geçerek, derbi maçı öncesinde şampiyonluk hedefinden vazgeçmediğini gösterdi..
Sarı kırmızılar defansta Sabri ve Volkan'ın bölgelerini sıkı sık boş bırakmalarına rağmen, Hakan Balta ve Emre ile rakibe geçit vermedi. Maçın başında oyuna hakim olan taraf Antep'di, ancak 10.dakikada gelen güzel gol oyunun seyrini değiştirdi. Sarı kırmızılar sık sık rakip kalede görülmelerine rağmen bir türlü son hereketi 2.kez yapamadı. Bunda etken Arda'nın kart görme korkusuyla çekingen olması, Ümit Karan'ın kötü, Baros'un golün dışında savruk olmasıydı. Antep'in Tabata ile yaptığı ataklar ne yazık ki Sanctis'i aşamadı.
Galatasaray, dün gece kendi adına kritik karşılaşmayı iki usta ayağın tek golüyle geçerken ' Şampiyonluk yarışında bende varım' dedi.

Yazarın Diğer Yazıları