Çarşı, asker, MHP

Meğer nelere hevesleri varmış? Çarşı’nın aralarında olmasını isterlermiş, Çarşı da istenmeyecek gibi değildi. Hem yiğit, hem barışçı.
Meğer MHP’nin aralarında olmasını isterlermiş. Onlara  “Me Ha Pe” li kardeşlerim demek isterlermiş. Bahçeli bu tezgâh yüzünden küplere bindi. Adam MHP’yi Gezi Parkı’ndan bile içeri sokmazken AKP’nin  mitinginde oldukları iddia edildi. Üstelik daha birkaç ay önce Türk Milliyetçiliği’ni ve Kürt Milliyetçiliği’ni ayaklarımın altına aldım demişken. İkisini nasıl bir araya getirdi herkes şaştı kaldı. Türk milliyetçiliğinin iş birlikçi olduğunu kim söylemiş? Onlar vatansever çocuklardır.
Galiba bu ayakların altına alma lafı, Hz. Peygamberin veda hutbesinde söylediği,  “faiz ayaklarımın altındadır”  sözünden esinlenerek söylendi. Hâşâ, siz Peygamber misiniz Bayım?

***

Askeri vesayeti istemiyorlardı. Ama şimdi göstericilerin karşısına jandarma diziyorlar. Hani asker kışlasında kalacaktı!
“Bu ordu size de lazım olur bir gün”  diye kaç yazı yazdım, büyük sözü dinlemiyorlar ki...
Gezi Parkı çiçeklerle donandı, AVM ile değil. Gençler bu küçük değişikliği büyük devrime dönüştürürken gözlerini kaybettiler, öldüler, yaralandılar. Bu arada  “Gazi otel” ler çıktı karşımıza. Dokuzuncu katına kadar gaz bombası atılan ama kamunun yanında durmakta ısrar eden oteller.
Bizim halk ömürdür! Tencere tava orkestraları oluşturdu. Yürümekten asla vaz geçmedi. Gezi Parkı yerine Abbas Ağa Parkı’nı buldu. Acılı tatlılı bir 20 gün yaşadık. Bu bitmedi.
En son bizi sevindiren ve hatta dünyayı sevindiren bir Duran Adam’ımız oldu.
Kapitalist dünya sanırım halis kahramanlara susamış! Bu halis kahramanları çıkaran da biz olduk. Halkın ve onu yetiştiren anne-baba ve öğretmenlerin önünde saygıyla eğiliyorum.

***

Çarşı Grubu’na hafif bir ceza verilmiş. Bizi yürüyüşlerde o kadar güzel heyecanlandıran bu gruba heves etmemek mümkün değil. AKP mitinglerinde de öyle yapılmış. Keşke aramızda olsaydılar kabilinden. Onların aranızda olması için onlarınkine denk bir yiğitlik sergilemeliydiniz. Ama gene olmazdı. Hani derler ya, eşyanın tabiatına aykırı.
Ben en çok, yeni ve zekice bir slogan bulamamalarına üzüldüm. Bir karikatür yapamamalarına, bir şarkı besteleyememelerine üzüldüm. Bu çocuklara ve miting meydanlarını doldurulan insanlara para vermek otobüs sağlamak işte bunları yaptığınız takdirde kimseyi heyecanlandıramazsınız ve inandıramazsınız ve bu Gökçekvari bir faaliyetten öte geçmez.

Yazarın Diğer Yazıları