Cem Gürdeniz'den çok konuşulacak açıklama. Devlet Bahçeli'ye cevap mı verdi

Cem Gürdeniz'den çok konuşulacak açıklama. Devlet Bahçeli'ye cevap mı verdi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'kebapçı' çıkışın ardından, Cem Gürdeniz sosyal medya hesabından çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında “Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli''nin bu açıklamalarının ardından Mavi Vatan''ın isim babası olarak bilinen emekli Tümamiral Cem Gürdeniz sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Gürdeniz, "Kürt etnik alt kimliğine sahip vatandaşların ayrılıkçı manipülasyonuna açık hale getirilmemesi gerektiğine" dikkat çekerek, "Türkiye''nin Kürt sorunu yoktur" dedi.

Kürt sorunu kavramının emperyalizm tarafından üretildiğini ve geliştirildiğini belirten Gürdeniz, "Kürt sorunu kavram ve teriminin kullanılması emperyalizme hizmet eder. Atlantik emperyalizminin 15 Eylül 2021 tarihinde Pasifik’te AUKUS oluşumuyla büyük bir panik içinde NATO, AB ve yakın müttefiklerini dahi göz ardı etmek zorunda kaldığı küresel konjonktürde, soğuk savaş ve BOP paradigmalarına bağlı kalarak bağımsız Kürdistan’ın kurulmasına su taşımak, 9 Eylül 1922’de İzmir’den kaçan Yunan askerlerinin ufukta İngiliz savaş gemilerini beklemesi kadar beyhudedir" ifadelerini kullandı.

Yeni bir dünya düzeninin kurulduğunu ileri süren Gürdeniz, "21. Yüzyılın Asya ve Deniz Yüzyılı olacağını görememek ve hala Atlantik vizyonuna bağlı kalmak, Titanik Köprüüstünde gözcünün rapor ettiği buzdağını kardan adam sanmakla eş değerdir" dedi.

İlgili Haberler